Vučić sa Šolcom razgovarao o litijumu

SRNA
Vučić sa Šolcom razgovarao o litijumu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom o sve većoj potrebi za jačanjem diplomatskih napora u regionu s ciljem rješavanja brojnih pitanja od značaja za očuvanje mira i stabilnosti, posebno o promociji ekonomskog povezivanja i evrointegracija zapadnog Balkana.

"Odličan i vrlo produktivan razgovor sa Šolcom o ključnim pitanjima od zajedničkog interesa, uključujući ekonomsku saradnju, regionalnu stabilnost i značaj jačanja veza Srbije i Nemačke. Razmenili smo mišljenja o regionalnim pitanjima i nastavku razgovora u okviru berlinskog procesa", naveo je Vučić.

On je istakao da je bilo riječi i o sve većim izazovima u pogledu energenata i budućnosti energetske diverzifikacije, te da je izrazio veliko interesovanje za litijumski projekat u Saksoniji, čiji je cilj da promoviše odgovornu rudarsku praksu i podrži prelazak na zelenu energiju.

"Naglasio sam da bi razmena iskustava i znanja mogla da otvori put za inovativne pristupe ekstrakciji litijuma koji daju prioritet zaštiti životne sredine i angažovanju zajednice", napisao je Vučić na "Instagramu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana