Vučić: Sa Makronom sam razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

PARIZ - Predsjednik Aleksandar Vučić je nakon sastanka sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom rekao da su razgovarali o situaciji na Kosovu i Metohiji, o bilateralnim odnosima Srbije i Francuske i evropskoj perspektivi Srbije.

Vučić je, nakon sastanka sa šefom, francuske države, ukazao da rijetko kada govori na ovakav način, ali da je izuzetno zadovoljan što je došao u Pariz i imao priliku da ovako dugo razgovara sa Makronom.

“Postoje stvari o kojima ne mogu da govorim. Razgovarali smo o situaciji na KiM, našim bilateralnim odnosima. Početkom sledeće godine se nadam i očekujem posetu Makrona našoj zemlji”, rekao je on.

Vučić je kazao da je ponio sva dokumenta koja govore ili potvrduju šta su stavovi Srbije, predao ih, govorio o ozbiljnosti našeg pristupa i želju da se situacija umiri i stabiliziju, ali i frustracijama našeg naroda, pošto deset godina neko ne ispunjava svoje preuzete obaveze.

“Srpska reč znači mnogo više nego nečiji potpisi”, podvukao je on.

Vučić je ukazao da je sa Makronom razgovarao i o evropskoj perspektivi, ali i svim pitanjima saradnje, naših privrednih komora, MEDEF -a, napretku našeg aerodroma, dodajući da Vansi fantastičan posao radi, što svi koji putuju mogu da vide kako izgelda naš aerodrom, ali i metrou i svemu važnom.

“Veoma sam zadovoljan razgovorom”, kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana