Vučić: Sa Hrvatskom će biti bolji odnosi kada shvate da je Jasenovac sramota

Tanjug
Vučić: Sa Hrvatskom će biti bolji odnosi kada shvate da je Jasenovac sramota

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da će odnosi sa Hrvatskom biti bolji kada shvate da je Jasenovac sramota, a ne nešto što bi trebalo da se zaboravi.

On je to rekao TV Pink govoreći o odnosima u regionu i dodao da misli da su odnosi sa Crnom Gorom nešto bolji nego ranije, sa Mađarskom i Severnom Makedonijom najbolji u istoriji, a da „nam Bugari zameraju, jer smo popularniji od njih u Severnoj Makedoniji“.

- Sa Albanijom imamo pristojne odnose koliko je moguće. (Premijer Albanije Edi) Rama nije bio na nedavnom sajmu vina, ali albanski predstavnici jesu i neka njihova vina su dobila nagrade - rekao je Vučić.

Rekao je da ne želi da komentariše protjerivanje hrvatskog diplomate iz Srbije i da je to stvar nadležnih organa.

-Ja to nisam ni pomenuo i nisam hteo o tome da govorim, zato što sam mislio da je to pitanje profesionalnog odnosa. Dve ozbiljne službe kakve su Srpska i Hrvatska - rekao je on.

On je dodao da ne želi da komentariše izjavu Vojisava Šešelja koji je govorio na ovu temu i dodao da samo misli da je sramota za one ljude koji su to uradili.

-Neću da govorim o imenima. Nema nikakve sumnje da onaj koji interese svoje zemlje daje u ruke nekoj drugoj zemlji, posebno onoj koja se ne ponaša prijateljski prema vašoj zemlji. Nadležni organi moraju da vide gde postoji krivac, a da li je sramota, pa svakako da jeste  - rekao je on.

Predsjednik Srbije je prokomentarisao i sadašnju vlast u Hrvatskoj, gdje predsjednik i premijer nisu u istoj političkoj partiji i dodao da bi situacija kod u Srbie bila mnogo gora.

- Kod nas bi bilo mnogo gore, tako da ne znam šta bismo mogli da postignemo. Mnogi ministri žive za to da prave kampanje, neki ljudi se menjaju - rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana