Vučić razgovarao sa Kragujevčaninom kome je oduzeto troje djece

Tanjug
Vučić razgovarao sa Kragujevčaninom kome je oduzeto troje djece

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je jutros sa Ðorđem Joksimovićem, kome je troje maloljetne djece oduzeto 2015. godine.

Nakon što je izašao iz zgrade Predsedništva, Joksimović se sa ministarkom za rad, zapošaljvanje, boračka i socijalna pitanja Darijom Kisić Tepavčević uputio najvjerovatnije u resorno ministrastvo.

Đorđe Joksimović je juče ujutro iz Kragujevca krenuo pješke u Beograd, u nadi da će ga primiti predsednik Srbije i pomoći mu da riješi šestogodišnji problem.

On je na put dug 140 kilometara krenuo u znak protesta jer mu, ni poslije šest godina borbe, djeca nisu vraćena. Djecu mu je oduzeo Centar za cocijalni rad zbog, kako su tada naveli, naedekvatnih uslova za život.

On je u međuvremenu ispunio sve zahtijeve koje su tražili od njega, ali mu djeca nisu vraćena.

Kako je jutros Đorđe rekao za Tanjug, od borbe neće odustati, a nada se da će njegov problem konačno biti riješen.

"Đorđe ima tri ćerke i već godinama se bori za roditeljstvo. Saslušao sam ga i zamolio da poštuje institucije Srbije, uveren da će te institucije uvek na najbolji način zaštititi prava i potrebe dece", napisao je posle sastanka Vučić na Instagram profilu buducnostsrbijeav.

Vučić je istakao da veruje u pravdu i da je uvjeren da će Lara, Beba i Maja biti srećne.

"Za Srbiju ne postoji ništa važnije od njene dece i njihove budućnosti", naveo je Vučić, uz fotografiju sa sastanka sa Đorđem Joksimovićem.

Nakon što je izašao iz zgrade Predsjedništva, Joksimović se sa ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darijom Kisić Tepavčević uputio najvjerovatnije u resorno ministrastvo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana