Vučić: Radićemo bespilotne letelice i dronove

Tanjug
Vučić: Radićemo bespilotne letelice i dronove

BEOGRAD - Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas poslije sastanka u Domu Garde Vojske Srbije na Topčideru, gdje su mu predstavljeni rezultati analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske za 2022. godinu, da će se vojska u narendom periodu usredsrediti više na bespilotne letelice i dronove domaće proizvodnje, kao i da će se raditi dodatno na snaženju i jačanju naših specijalnih jedinica.

"Ja ću na Dan državnosti izdati naredbu kao vrhovni komandat, a zatim i načelnik Generalštaba raspisati konkurs za prijem mladih momka i devojaka u specijhalne jedinice, do 5.000 ljudi", rekao je Vučić.

One je istakao da je cilj dodatno snaženje i jačanje naših istaknutih specijalnih jedinica.

"Imali smo informisanje o operativnim i funkcionalnim sposobnostima Vojske Srbije i sagledali sve nedostatke i sagledali sve oko dodatnog opremanja i naoružavanja i planove i u prethodnoj i za ovu godinu.

Moramo mnogo više da se opredelimo za dobijanje novih sredstava iz odbrambene industrije Srbije, kao što smo isporučivali Pasarse, Miloše , male Lazare i Gvozdike i drugo, tako ćemo i na bespilotne letilice i dronove pre svega domaće proizvodnje, da se usredsredimo i mnogo toga da uložimo u dalji rast životnog standarda pripadnika vojske", rekao je Vučić.

Kaže da smo imali prvi put poslije mnogo decenija veći broj primljenih nego onih koji su napustili vojsku u poslednje dvije godine. Vučić je dodao da je zato ove godine povećanje plata za Vojsku 25 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana