Vučić: Priština hoće pre američkih izbora da isprovocira sukobe

Tanjug
Vučić: Priština hoće pre američkih izbora da isprovocira sukobe

VRBAS - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Priština želi da iskoriste priliku i prije američkih izbora isprovocira sukobe na Kosovu i Metohiji, kako bi uvukli Srbiju u sukob sa NATO-om.

"I nemajte nikakve sumnje da im je to jedan od ciljeva i glavni cilj. Zato što znaju da posle decembra pitanje je kako i na koji način će moći da reaguju i šta će moći da, koliko će moći da provociraju", rekao je Vučić za RTS u Vrbasu, gde obilazi završne radove na železničkoj stanici "Vrbas Nova", na pitanje novinara da prokomentariše najave Prištine da će otvoriti most na Ibru i proteste Srba zbog toga.

Dodao je da Prištinu ne interesuje dijalog i da im je jasno da međunarodna situacija u svijetu ubrzava procese za koje su u Prištini mislili da će biti ograničeni ili limitirani. 

"Videli ste vrlo oštro, jasno i nedvosmisleno upozorenje (Ričarda) Grenela, koji će svakako biti jedan od vrlo bliskih saradnika mogućem budućem predsedniku Trumpu. Ali i da se to ne dogodi, nisam siguran da i današnja, a i eventualna ili potencijalna buduća demokratska vlada u SAD želi da trpi i toleriše dugo vremena ovakvo ponašanje", ocijenio je Vučić. 

Naveo je da zna koliko je teško našem narodu na Kosovu i Metohiji i poručio da će država Srbija primiti značajan broj ljudi odatle u zdravstvene i prosvetne ustanove  kako bi mogla dodatno finansijski da im pomogne. 

"I ono što sam uvek govorio, to je da pogroma neće biti. A da je teško stanje, znam, to me boli, brine i muči svakoga dana. Ali moramo da vodimo pametnu, ozbiljnu, odgovornu i mudru politiku", zaključio je predsjednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana