Vučić: Prioritet mir i stabilnost na zapadnom Balkanu

GS
Foto: rtrs.tv

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas šefa Misije OEBS Jana Bratua, sa kojim je razgovarao o modalitetima saradnje u procesu demokratizacije, kao i zajedničkom doprinosu održanju mira i stabilnosti u regionu.

Oni su razgovarali i o regionalnoj situaciji i saglasni su da je prioritet da na zapadnom Balkanu budu održani mir i stabilnost, prenosi RTRS.

S tim u vezi su razgovarali i o situaciji na jugu Srbije, a Vučić je zahvalio za pomoć Misije OEBS u dogovoru Ministarstva prosvjete i Nacionalnog savjeta Albanaca oko udžbenika na albanskom jeziku za osnovne škole, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Vučić je naglasio da Srbija cijeni podršku Misije OEBS u sveobuhvatnom reformskom procesu, koja podrazumijeva i stručnu pomoć u oblastima poput medijskih sloboda i vladavine prava, kao i u jačanju ljudskih i manjinskih prava i drugim aktivnostima.

Sagovornici su saglasni da je važno da aktivnosti Misije OEBS budu planirane sa nadležnim državnim institucijama, kako bi bile u skladu sa stvarnim potrebama zemlje na njenom reformskom i evropskom putu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana