Vučić primio srpsku djecu iz regiona

Tanjug
Vučić primio srpsku djecu iz regiona

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas srpsku djecu iz regiona u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Republike na Andrićevom vencu.

U Beogradu je juče otvoren prvi od šest ljetnjih kampova kroz koje će do 29. avgusta proći 800 srpske djece iz regiona uzrasta od 12 do 18 godina.

U prvom kampu će tokom pet dana boraviti 90 dece iz Kumanova iz Sjeverne Makedonije, a nakon njih u Beograd stižu i djeca iz Rumunije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Program boravka djece u Beogradu uključuje obilazak Narodnog muzeja, Muzeja Nikole Tesle, Muzeja iluzija, Hrama Svetog Save, Ade Ciganlije - grada na vodi, Avale, Narodne Skupštine, Muzeja Jugoslavije, Botaničke bašte Jevremovac, fudbalskih klubova Crvena Zvezda i Partizan.

Djeca će tokom boravka imati priliku i da učestvuju u raznim sportskim aktivnostima i da pogledaju nekoliko pozorišnih predstava i bioskopskih projekcija.

Za kampove je izdvojeno ukupno 27 miliona dinara, a program zajednički sprovode Udruženja “Edukativa plus”, “Nova inicijativa mladih za bolju budućnost”, “Inkluzivni pokret” i “Razvojni centar Vojvodine”, u saradnji sa krovnim organizacijama Srba iz regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana