Vučić: Povrijeđena trojica vojnika, ništa ne krijemo

Tanjug
Foto: Tanjug

PARAĆIN - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je troje pripadnika Vojske Srbije povređeno tokom nevremena na Pasuljanskim livadama, jedan od njih teže, a dvojica lakše, dodajući i da se takve stvari dešavaju u vojsci i da se ništa ne krije.

„Povređena su trojica pripadnika Vojske Srbije. Anđelić, Đošić i Krstić. Anđelić je najteže povređen, on je polomio ključnu kost. Bilo je problema, a sada je situacija mnogo bolja. Nadamo se da neće biti ozbiljnih posledica. Druga dvojica su lakse povređena i jedan je već na kućnom lečenju“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara N1 o povređenim vojnicima i zašto o tome nadležni nisu dali informacije. 

On je dodao da se takve stvari dešavaju u vojsci, posebno kada tokom gađanja postoji i taktički dio. 

„Nekada neko može da pogreši u proračunu. Kada ispaljujete maljutku ona može da podbaci. To je vojska. Ti momci su ležali celu noć u šatoru. Bilo je nevreme, palo je drvo. Pitanje je čemu ta zloba i potreba da se za nešto okrivi sopstvena Vojska koja tobož nešto krije. A kao što vidite ne krijemo ništa. Rekao sam vam svaki detalj“, istakao je Vučić. 

Dodao je da je problem u onima koji misle da u svemu i svakoj nesreći mogu da pronađu municiju za sopstvene političke potrebe pošto nikakvu ideju program i plan nemaju. 

„Ministar (ministar odbrane Miloš Vučević) je odmah dao nalog da se rade kuće-kontejneri da bi ubuduće vojnici bili zaštićeni od nevremena. Ja sam protiv toga, zato što za to sad moramo da damo 2,5 miliona evra. Pa čekajte, ako vojnika ne možemo da stavimo u šator i logorske uslove hoćemo li sutra po nekom teškom terenu da vucaramo kontejnere“, upitao je Vučić. 

Predsjednik Srbije je istakao da mu na konferencijama za medije novinari često postavljaju samo negativna pitanja. 

„Jel moguće da svi imaju samo negativno da pitaju. Gde god da se pojavimo. Ja otvaram pozorište niko o pozorištu i bioskopu neće da me pita. Otvaramo puteve, niko o tome neće da me pita“, i konstatovao da danas dobra vijest nije vijest već da se u medijima fokus stavlja na tragedije i negativne stvari. 

Dodao je da očekuje da se sva trojica, nakon oporavka priključe svojim jedinicama i da nastave da rade vrijedno, marljivo, kao što su do sada radili. 

„To su vojničine, to su momčine, to su ljudine i siguran sam da oni znaju svoju ulogu, a za svoj težak posao biće adekvatno nagrađeni“, naveo je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana