Vučić pomenuo povlačenje, u 11 prisustvuje sjednici Vlade, večeras se obraća javnosti

GS
Vučić pomenuo povlačenje, u 11 prisustvuje sjednici Vlade, večeras se obraća javnosti

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti u 20 časova iz zgrade Predsjedništva. Prema najavama, prije toga će prisustvovati sjednici Vlade u 11 časova. Vučić je sinoć imao sastanak sa najbližim saradnicima u centrali SNS-a i tada je reagujući na nesuglasice u stranci rekao da će se povući sa mjesta predsjednika, prenio je čelnik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić.

Na poziv predsjednice Vlade Ane Brnabić, Vućić će prusustvovati sjednici Vlade, gdje bi  trebalo da obavijesti članove Vlade o pregovorima sa visokom zapadnom delegacijom, prenosi RTS.

Sastanak sa zapadnom "petorkom", predsjednik Srbije je opisao kao jedan od najtežih dana za Srbiju. Istakao je da je "zbog onoga što nas čeka u budućnosti", potrebno jedinstvo.

U 20 časova, Vučić će se obratiti javnosti iz zgrade Predsjedništva Srbije, saopšteno je juče iz Pres-službe predsednika.

Vučić je sinoć imao sastanak sa najbližim saradnicima u sjedištu SNS-a. Prema pisanju medija, na sastanku je bilo nesuglasica i poziva da se odbiju pregovori sa SAD i EU. Na te nesuglasice je, kako se navodi, reagovao  Vučić i rekao da ako neko misli da može bolje od njega da vodi državu on je spreman da im to prepusti i potom otišao sa sastanka.

Jedan od čelnika Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić je nakon sastanka izjavio za TV Pink da ako Vučić ostane pri svome da podnese ostavku, da je to kraj Srpske napredne stranke i kraj karijere koju je SNS imao na političkoj sceni Srbije.

Nakon toga slijedi, smatra, nešto što je, kako je rekao, "najcrnji i najgori scenario za Srbiju" koji ne smije ni da zamisli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana