Vučić: Po svaku cenu čuvati antifašističko i antinacističko nasleđe

Tanjug
Foto: Tanjug

ŠABAC- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će Srbija i Srbi po svaku cijenu braniti, čuvati i štititi svoje antifašističko i antinacističko nasljeđe.

Vučić je naglasio da je na stotine hiljada Srba izginulo u odbrani zemlje od nacizma i fašizma, prije svega oličenog u ustaškom pokretu.

Na navode hrvatskih medija da ga treba uhapsiti kada dođe u Jasenovac, Vučić je rekao da bi se tako samo nastavila tradicija porodice Vučić.

On je istakao da njega u Hrvatskoj, za razliku od brojnih Srba, ne interesuju ni Rovinj ni Dubrovnik već Jasenovac, Jadovno, Smiljani i druga srpska stratišta.

Vučić je rekao da su Hrvati skandaloznu priču o njegovom boravku u Petrinji izmislili upravo da bi ga uplašili da ne dođe u Jasenovac, kao i da priča o hapšenju govori o prirodi režima u Hrvatskoj i kampanji, koja neće prestati, ali da Srbija ima želju da ima bolje odnose sa Hrvatskom.

Vučić: Vladu su birali građani, ne ispunjavam ničije želje

Komentarišući izjavu ambasadora SAD Kristofera Hila da očekuje prozapadnu vladu, te upitan da li će mu ispuniti želju, Vučić je odgovorio:

"Nisam ja tu da ispunjavam želje. Građani biraju, a oni su izabrali da Srbija ima srpsku vladu, koja će da vodi računa o svojim inetersima".

On je naveo i da mu je drago što je Hil rekao da se neće miješati u izbor ministara, što je kaže, normalno, dodajući ironično da je siguran da se ni ranije ambasadori nisu miješali u tom naročito 2008. godine, ali i ranije.

Vučić je poručio da će Vlada Srbije svakako biti skrojena po mjeri naroda.

"Kako su građani dali poverenje političkim strankama. Amerika je velika sila, važno je da pokažemo poštovanje prema toj zemlji, ali još je važnije da se rukovodimo svojim interesima", rekao je Vučić.

Dodao je da je Srbija na evropskom putu, da će taj put nastaviti, ali će čuvati svoje vrijednosti i neće gasiti tradicionalna prijateljstva, po bilo čijem zahtjevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana