Vučić otkrio o čemu će razgovarati sa Makronom

Srna
Vučić otkrio o čemu će razgovarati sa Makronom

BEOGRAD- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će veoma važna pitanja za zemlju biti tema susreta sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom, koji sutra dolazi, naglasivši da se još razgovara o kupovini aviona "rafal".

Vučić je rekao da još nije sve završeno kada je riječ o vojno-tehničkoj saradnji i kupovini aviona "rafal", te da postoji jedna stvar oko koje nema saglasnosti.

"Nije to više pitanje cene, to je pitanje određenih garancija. Ako to uspemo da rešimo, biće u redu", izjavio je Vučić za RTS.

On je naveo da bi to bila velika stvar za Srbiju jer bi to značilo veliki napredak u borbenoj gotovosti i vojnoj moći, sigurnosti ove zemlje.

"Mi nigde ne izazivamo probleme, niti to planiramo. Ovo je ogroman signal poverenja između Francuske i Srbije. Želimo samo da sačuvamo svoju zemlju, ali time bi Srbija bila mnogostruko jača", rekao je Vučić.

On je naveo da nakon Makronove posjete planira da ide u Prag gdje će učestvovati na važnom panelu i razgovarati sa češkim predsjednikom Petrom Pavelom, ali i Ursulom fon der Lajen, Miroslavom Lajčakom, Vladimirom Bilčikom i svima koji, kaže, odlučuju o regionalnim pitanjima na različite načine.

"Što se mene tiče u fokusu će biti Srbija. Ja se bavim samo njenim napretkom, a ostalo prepuštam njima. Oni to bolje znaju", dodao je Vučić.

Na pitanje da li očekuje da se situacija u vezi sa mostom na Ibru u Kosovskoj Mitrovici promijeni poslije sutrašnje posjete Makrona, Vučić je odgovorio da su stavovi Francuske, SAD i drugih čvrsti kada je riječ o tome.

Govoreći o današnjem sastanku sa naučnicima iz različitih oblasti o iskopavanju litijuma, Vučić je rekao da od njih traži da postupaju po svojoj savjesti i u skladu sa znanjem i obrazovanjem.

On je naglasio da je danas čuo mnogo argumenata i dobrih primjera, te ponovio da će već od sljedeće nedjelje da boravi u Podrinju gdje će obići sve opštine i razgovarati sa svima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana