Vučić otkazao sve posjete inostranstvu zbog situacije na KiM

GS
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Cijelu noć trajali su razgovori predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa Srbima sa KiM, koji je zbog situacije u južnoj srpskoj pokrajini otkazao sve posjete inostranstvu.

"Uživo i telefonom, razgovori su trajali jutros do 5:30. Srbi su ogorčeni. Poslednja kap koja je prelila čašu je smena regionalnog direktora Severne Mitrovice Nenada Đurića, za šta Aljbin Kurti nema nikakve ingerencije. On ne može da smenjuje", kaže izvor "Blica"  upoznat sa detaljima razgovora.

Za subotu u 10 časova zakazana je sjednica Vlade Srbije kojoj će prisustvovati i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. On će upoznati članove Vlade o situaciji na Kosovu i Metohiji. 

Takođe, predsjednik Srbije je za isti dan, u 11 sati zakazao konsultacije sa ambasadorkom Kine Čen Bo, dok će se u 11.30 sati sastati sa ruskim ambasadorom u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom. O situaciji na KiM predsjednik Srbije razgovaraće i sa Sinodom SPC.

Srbi sa Kosova takođe će imati seriju sastanaka, a u subotu se očekuje veliki skup u Kosovskoj Mitrovici gdje će narodu objelodaniti svoj plan.

"Biće ovo najtežih 72 sata u poslednjih 10 godina, a u narednih nekoliko dana mnogo toga će biti jasnije", zaključuje "Blicov" izvor.

Tanjug saznaje i da je Vučić  otkazao  sve posjete inostranstvu zbog situacije na Kosovu i Metohiji.

Vučić se izvinio velikom prijatelju, predsjedniku Egipta Abdelu Fatahu el Sisiju zbog otkazivanja prisustva na velikom skupu COP 27, koji se održava u Šarm el Šeiku od 7. novembra.

Na skupu će učestvovati svi svjetski lideri od američkog predsjednika Džozefa Bajdena, predsjednika Francuske Emanuela Makrona, predsjednice Evropske komisije Ursule Fon der Lajen, Mohameda bin Zajeda i drugih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana