Vučić: Ogroman novac uložen u rušenje vlasti u Srbiji

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je u rušenje vlasti u Srbiji uložen ogroman novac, navodeći da su u prvih šest mjeseci nevladine organizacije (NVO), koje je nazvao političkim, dobile 78 miliona evra.

Vučić je istakao da su tokom ove i prošle godine u Srbiju ušle rekordne sume različitim NVO i drugim subjektima, dodajući da je riječ o desetinama, pa i stotinama miliona evra.

„Narednih dana će biti vrlo interesantno i i javost će saznati kako to ide i kako sve funkcioniše. Videće se da je ogroman novac ubačen u našu zemlju s nesumnjivim ciljem destabilizacije Srbije“, rekao je Vučić u Medveđici kod Žagubice.

Komentarišući izvještaj Ministarstva spoljnih poslova Kine, u kojem se navodi da je američki Nacionalni fond za demokratiju /NED/ finansirao prošlogodišnje proteste u Srbiji, Vučić je rekao da je, kada je pročitao dio analize, tražio kompletan izvještaj, u kojem ima mnogo zanimljivih stvari i za neke druge zemlje i entitete.

„Čudne stvari su se dešavale u Srbiji i prošle i ove godine. Kada kažete da nikavog kopanja litijuma neće biti dve godine, a oni koji protestuju nastavljaju da insistiraju na toj temi, onda je to mnogo čudno, baš kao i demonstracije prošle godine, koje su pokrenute kada je jedan monstrum ubio decu u školi, koja je imala čuvara i sve drugo“, rekao je Vučić.

On je dodao da je u njegovo rušenje ogroman novac uložen još prije sedam-osam godina i da je, računajući medijske sadržajima i sve drugo, riječ o milijardama evra.

„To je ogroman novac i ogroman pritisak na našu zemlju“, naveo je Vučić.

Govoreći o najavama Prištine da će otvoriti most na Ibru u Kosovskoj Mitrovici, Vučić je istakao da je rukovodstvo Srbije svakodnevno na vezi sa predstavnicima međunarodne zajednice i Kfora.

„Od njih očekujemo da održe datu reč, a to je da otvaranja mosta neće biti bez saglasja, odnosno zajedničke volje dve strane. Te zajedničke volje nema, pa most ne može biti otvoren. Ali, videli ste da su oni /Priština/ raspisali izbore za 9. februar /naredne godine/. Sada je to sve za njih izborna kampanja i zato mogu da se očekuju dodatni problemi“, rekao je Vučić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana