Vučić: Odsjekli smo glavu mafiji, pipaka i dalje ima

Tanjug
Vučić: Odsjekli smo glavu mafiji, pipaka i dalje ima

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras građanima da je Srbija veoma sigurna i bezbjedna zemlja i da građani ne treba ničega da se plaši, pošto je hapšenjem kriminalne grupe Veljka Belivuka odsječena glava mafiji.

Vučić je u intervjuu Tanjugu rekao da već godinu i četiri mjeseca u Srbiji nije bilo nijedno mafijaško ubistvo.

Na pitanje kako komentariše nedavni slučaj pucnjave u Pančevu, predsjednikSrbije  je rekao da su svi učesnici odmah uhpašeni, ali da su u pitanju bile bande, a ne mafijaški obračun.

Na pitanje da li postoje kraci ili ogranci Belivukove organizacije, rekao je da ih ima i da će ih uvijek i biti, ali da je glava mafije odsječena i sklonjena.

Napomenuo je da ne postoji nijedna zemlja u svijetu bez kriminala koji uvek ima pipke.

-U Baltimoru ima više ubistava za mesec dana nego za godinu dana u Srbiji. Srbija je veoma sigurna i bezbedna zemlja, a da uvem može bolje, može - naveo je Vučić.

Napomenuo je da činjenica da „nismo imali nijedno mafijaško ubistvo godinu i četiri meseca dovoljno govori za sebe, pošto nikada od 1990. godine nismo imali tako dug period bez takvih ubistava“.

Protesti zbog ekologije plaćeni spolja

Aleksandar Vučić kaže da Srbija ulaže ogroman novac u ekološke projekte, da su ekološki protesti ispred zgrade Predsjedništva demokratsko pravo, ali i da su među njima i političari koji dobijaju novac za organizaciju tih protesta.

Vučić je u intervjuu za Tanug rekao da ispred kabineta svaki dan ima neke proteste.

-Dođu sa vuvuzelama to je tačno tako da ne možete ništa da radite, a onda dođu sa nekim trubama, a onda neki sa razglasom... Tek toliko da ne možete da ništa da radite, pa moram da se selim u drugu kancelariju, ali sve je to demokratija, sve je to u redu - rekao je Vučić.

Na konstataciju da je bivši američki ambasador Enton Godfri rekao da Srbija ima ekološke probleme, ali da mu je drago da jača ekološki pokret, Vučić, kaže da nije čuo da je bivši američki diplomata to rekao.

Vučić je izjavio da Srbija ima ozbiljan problem nedostatka niskokvalifikovanom radnom snagom i zanatlijama, ali da prvi put put bilježi povratak ljekara iz Njemačke, pa čak i medicinskih šestara, jer plate u Srbiji rastu i da nema nedostataka ni drugog visikostručnog kadra.

Naglasio je da nedostaju zanatlije sa srednjom stručnom spremom i niskokvalifikovani radnici „koje sada već počinjemo da uvozimo“.

-U ovom trenutku na Moravskom koridoru više od 1.000 radnika su Indijci i Turci. U Beogradu na vodi rade ljudi iz BiH, prije svega iz FBiH, te iz Indije i dugih zemalja - rekao je Vučić.

-Moramo da pronađemo način da vratimo deo vozača, vodoinstelatera, eklektričara, bravara, zavarivača... Jedva da imamo dovoljno mašinoviđa. Mislim da ih je svega 11 ili 15 za vozove do 200 km na sat - rekao je predsednik Srbije.

Dodao je da postoji problem sa pilotima civilne i vojne avijacije i da su zato stalno otvoreni konkursi za te poslove i dodao da će piloti imati sve veće plate.

Vučić je rekao da će deo nedostajuće radne snage da dolazi iz zemalja regiona, gde su plate niže nego u Srbiji a nezaposlenost veća i da će ljudima koji iz okolnih zemalja budu dolazili u Srbiju da rade, biti priznavan staž.

V.d. direktora EPS-a za pet, šest dana

Aleksandar Vučić najavio je večeras da će pitanje direktora „Elektroprivrede Srbije“ (EPS) biti riješeno u narednih pet-šest dana, a u međuvremenu će biti raspisan konkurs.

Najprije će, kazao je, biti postavljen vršilac dužnosti i to će biti neko od stručnih ljudi.

Na pitanje ko će to biti, Vučić je rekao da to treba pitati vladu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana