Vučić odbacio kritike iz izvještaja i izjava

Srna
Vučić odbacio kritike iz izvještaja i izjava

 BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom izvještaja Evropskog parlamenta o napretku Srbije, da zvanični Beograd sve radi u skladu s obavezama i rokovima, te odbacio kritike pojedinih poslanika tog parlamenta u vezi sa Kosovom i Metohijom, virusom korona i raznim aferama.

Vučić je ocijenio i da izvještaj više govori o Evropi, a manje o Srbiji, te je komentarišući njegove pojedine dijelove rekao da je ponosan na medicinsko osoblje i činjenicu da se Srbija uspješno bori sa epidemijom virusa korona.

“Nemamo nedostatak medicinske opreme, kako tvrde, zahvaljujući njima mi smo se opremili. To što tvrde da nemamo stručan kadar isto nije tačno”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je naglasio i da ne dozvoljava da napadaju ljekare u Srbiji koji su, kako je ocijenio, pokazali da su bolji od njihovih.

“Kritikuju da se reši Telekom, ali šta da se tu reši? Oni bi da štite organizovani kriminal. Ne verujem da bi Evropski paralament tako nešto štitio”, rekao je Vučić.

Povodom kritika da Beograd “delegitimizuje državnost Kosova”, Vučić je rekao da je ponosan na to i da će nastaviti isto da radi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana