Vučić: Očekujemo provokacije Albanaca, Kfor da reaguje

SRNA
Vučić: Očekujemo provokacije Albanaca, Kfor da reaguje

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da na Kosovu i Metohiji očekuje dalje provokacije 14. i 15. avgusta zbog nasilnog otvaranja mosta na Ibru, koji dijeli sjeverni srpski dio Kosovske Mitrovice od južnog albnskog dijela, te je pozvao Kfor da to spriječi.

"Pozivamo Kfor reaguje i da ne dozvoli jednostrano otvaranje mosta. Imamo poštovanje prema ocoj misiji i vjerujem da će svoj posao da uradi", rekao je Vučić novinarima u Palati Srbija.

On je ocijenio i da će u međuvremenu strane agenure pokušati da nametnu neke nove srpske lidere na Kosovu i Metohiji sa ciljem da ih odvje od zvaničnog Beograda.

"Pokušaće da ih odvoje od Beograda i da kažu da ih Beograd više ne zanima i da sa Aljbinom Kurtijem dogovraju kako da budu njegova sluge, a da ustavri rade za strane interese", rekao je Vučić.

Povodom pisanja medija u regionu o protestima u Srbiji, Vučić je rekao da razumije njihovo oduševljenje i želju da Srbiji bude lošije i nema nikakav problem sa tim.

"Mislim da svaki čovek kad pročita šta se dešava u Prištini, Zagrebu, potpuno mu je jasno na kojoj strani treba da bude. I da istog trenutka sve odlično razume. Samo ne razumem zašto su ljudi koji žive u ovoj zemlji želeli da unište privredu Srbije", rekao je Vučić.

On je istakao da Zagreb, Sarajevo i Priština ne bi bili toliko protiv jadarita da to možda nije bar malo dobro za Srbiju.

"Samo vas moli da stvar racionalizujemo i razgovaramo o činjenicama. Samo razmislite, da li bi u Zagrebu, Sarajevu i Prištini bili toliko protiv i jadarita i nekog Vučića da to možda nije bar po malo dobro za Srbiju? Posebno kad im pogledate sve druge stavove po pitanju Kosova i Metohije, Jasenovca, Srebrenice i po svakom drugom pitanju", rekao je Vučić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana