Vučić: Očekujemo ogromne probleme; Vlada danas donosi nove mjere

G.S.
Vučić: Očekujemo ogromne probleme; Vlada danas donosi nove mjere

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio u obraćanju javnosti, da kada je riječ o situaciji s virusom korona situacija ide na bolje.

- Srbija testira najviše od svih, svega četiri zemlje testiraju više od nas. I ogroman novac trošimo na to. Stavićemo pod kontrolu i ovu drugu fazu, brojevi su bolji, u bolnicama je bolje stanje nego što je bilo, i danas djeluje da je bolje - rekao je Vučić.

Očekuje, kako kaže ogromne probleme u svijetu zbog virusa korona. U skladu s tim želim da vam kažem da je bilo jako važno što smo u prvom krugu pobjedili virus, kako bi ušli u "ekonomski pucanj".

- Neki su rekli da smo se prerano opustili, a da nismo rekli bi da uvodimo diktaturu - navodi Vučić.

Rekao je i da Vlada Srbije danas donosi nove mjere - moratorijum na otplatu kredita, odlaganje plaćanja poreze i isplatu djela minimalnih zarada.

Vučić o KiM: Mi ništa ne znamo o pisanju završnog sporazuma u Briselu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da što se tiče Kosova i Metohije pred Srbijom nisu jednostavni i laki dani.

Vučić je tokom obraćanja javnosti rekao da će Srbija u dijalogu Beograda i Prištine pokušati da sačuva poziciju iskrenog partnera i pregovorača, ali i biti snažna da odbije nešto što nije kompromis već pritisak na Srbiju.

Istakao je da je bio iznenađen izjavom tamošnjeg premijera Avdulaha Hotija da je u Briselu počeo da se piše završni sporazum, što, kaže, niko nije demantovao.

- Mi ništa o tome ne znamo, znamo da želimo da pregovaramo o temama koje su na stolu, želimo da se razgovara o ispunjavanju onoga što je potpisano u aprilu 2013, to je Zajednica srpskih opština, uopšte nas ne interesuje šta je u skladu, a šta nije sa ustavom KiM. Želimo ozbiljne, konkretne razgovore, ali ako neko misli da će Srbija biti džak za udaranje, da treba da priznamo KiM a dobijemo ništa, to je pogrešan put koji nas nigde neće odvesti - naglašava Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana