Vučić: Očekujem da izraelska strana pokaže razumijevanje za stav Srbije o Kosmetu

Srna
Vučić: Očekujem da izraelska strana pokaže razumijevanje za stav Srbije o Kosmetu

BEOGRAD- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prenio je danas ministru spoljnih poslova Izraela Eliju Koenu očekivanje da će izraelska strana, uprkos priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, pokazati razumijevanje za srpske stavove o pitanju Kosova i Metohije.

Vučić je naglasio da su odnosi Srbije i Izraela zasnovani na istorijskoj bliskosti srpskog i jevrejskog naroda, koji su vjekovima djelili tragičnu sudbinu, posebno tokom Drugog svjetskog rata.

On je uputio poziv izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu da posjeti Srbiju i predložio da tom prilikom bude organizovan veliki biznis forum, na kojem bi učešće uzele i zemlje regiona, kao i druge prijateljske zemlje.

Koen je zahvalio srpskim vlastima i narodu na čuvanju mjesta stradanja Jevreja i pozvao da se, na osnovama međusobnog poštovanja, unaprijedi svakodnevna saradnja Srbije i Izraela.

Sagovornici su razmotrili oblasti koje pružaju najveće mogućnosti za saradnju, poput nauke i inovacija, poljoprivrede i drugih, s obzirom na to da se ona sad uglavnom odvija kroz dugogodišnje značajno prisustvo izraelskih investitora u sektoru gradnje nekretnina, saopšteno je iz pres službe predsjednika Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana