Vučić: Očekuje se mnogo teških situacija za Beograd

Srna
Vučić: Očekuje se mnogo teških situacija za Beograd

BEOGRAD/VALjEVO-Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje mnogo teških situacija za Srbiju u narednom periodu, te da je gotovo siguran da će Zapadnjaci doći sa nekom "genijalnom" idejom da Beogradu dostave tekst statuta zajednice srpskih opština o kojem neće da ništa da ga pitaju.

Povodom bacanja eksplozivne naprave na zgradu opštine u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, za šta je samoproglašeno Kosovo optužilo Srbiju, Vučić je napomenuo da je Beograd već danima prijavljivao najvećim svjetskim službama šta Priština planira da uradi.

"Je li to, kao i oružje pronađeno ispred opštine Zvečan, na dohvat ruke NATO i kosovskoj policiji? Mi smo pre toga danima prijavljivali najvećim svetskim službama šta planiraju da urade", naveo je Vučić.

On je novinarima u Vanjevu rekao da svi u svijetu znaju ko je taj ko pokušava da eksalira situaciju, ko se "igra rata" i po svaku cijenu ga želi, ko šalje takozvane kosovske snage bezbjednosti na sjever Kosova koje, prema Rezoluciji 1244 Savjeta bezbjednosti UN, ne smiju ni da postoje.

Komentarišući izjavu predsjedavajuće Savjeta Federacije Rusije Valentine Matvijenko da je u posljednje vrijeme sve više naznaka da je Zapad započeo aktivnu fazu pripreme terena za "obojenu revoluciju" u Srbiji, Vučić je rekao da je s pažnjom pročitao njen tekst i da ona odlično poznaje situaciju na Balkanu, te da mu je najviše privukla pažnju njena sintagma "mrežno-centrični napad".

"Očigledno da u Rusiji sa pažnjom prate događaje u Srbiji. Kada vidite da ništa nema smisla, onda je jasno da nešto čudno postoji", rekao je Vučić, i podsjetio na izjavu jednog od lidera opozicije da će u Bubanj Potoku kod Beograda blokirati put za milion Turaka koji tuda prolaze iz Evrope na putu ka Turskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana