Vučić obećao pomoć mladiću kog su albanci teško ranili

Srna
Foto: Srna

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas Bogdana Bukumirića koga su Albanci teško ranili prije 18 godina kod Goraždevca i obećao da će učiniti sve da pomogne ovom mladiću da se skući.

"Kao predsednik Srbije, vjerujem da ću imati snage da Bogdanu, na neki način, u tome pomognem. Takođe, obećao sam mu da ću razgovarati sa predstavnicima svih naših nadležnih organa da ponude dodatne nagrade za bilo kakva saznanja o jezivom zločinu sa Bistrice i da se potraga za zločincima ne prekida nikada, te da ubice znaju da, dok su živi, neće imati mira", napisao je Vučić na "Instagramu".

Predsjednik Srbije je podsjetio da je Bogdan Bukumirić teško ranjen 13. avgusta 2003. godine na rijeci Bistrici dok se kupao sa drugarima iz Goraždevca.

"Teško su ranjena i dva Bukumirićeva drugara, dok su druga dvojica Pantelija –Dakić- i Ivan –Jorović- ubijeni samo zato što su pripadali srpskom rodu. Tada je petnaestogodišnji dječak Bogdan pogođen sa osam metaka, a Albanci i međunarodna zajednica nikada nisu pronašli one koji su taj gnusni zločin počinili", naveo je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana