Vučić o sankcijama Rusiji: Držali smo se svoje politike samostalnosti, vjerujem da ćemo moći i dalje

G.S.
Vučić o sankcijama Rusiji: Držali smo se svoje politike samostalnosti, vjerujem da ćemo moći i dalje

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da što je komplikovanija situacija u svijetu, da nema sumnje da će nama biti teže.

Dodao je da će Srbija biti u težoj poziciji po pitanju sankcija Rusiji i da naglasio da smo se za sada držali svoje politike samostalnosti i vjerujem da ćemo moći da to činimo i ubuduće.

- Obojica (Vladimir Putin i Džozef Bajden) su pokazali veliku odlučnost, beskompromisnost, da isprave nepravde, da pobijede. To će nama predstavljati samo dodatni problem. Zapad će željeti da Putinu uzme iz ruke kosovsku kartu, bićemo u težoj poziciji po pitanju sankcija, ali tako je godinu dana. Mi smo se za sada držali svoje politike samostalnosti, vjerujem da ćemo moći da to činimo i ubuduće - rekao je Vučić.

Dodao je da je cijeli svijet danas pratio govore predsjednika Rusije i predsjednika SAD.

- Oba govornika potvrdili su ogromne razlike koje postoje u doživljaju današnjeg svijeta, potezima koji predstoje i da se ide u dalju eskalaciju. Niko nije govorio o miru, već samo o pobedi nad drugom stranom. Za predsjednika Putina istina je na strani Rusije, za predsjednika Bajdena “Ukrajina nije mjesto na kom će Rusija da pobijedi”. Idemo ka daljem rasplamsavanju sukoba - naveo je on.

Izjavio je da Srbija mora da prihvati izazov da bude dobro naoružana da bismo odvratili svakoga od potencijalnog napada na našu zemlju.

- Vrijeme je da preskočimo užasni krug nesreće i ratova za srpski narod - poručio je Vučić iz Abu Dabija za Pink.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana