Vučić o glasanju u UN: Srbija se ponašala časno i odgovorno, zahvalnost Peskovu na razumijevanju

Srna, Tanjug
Vučić o glasanju u UN: Srbija se ponašala časno i odgovorno, zahvalnost Peskovu na razumijevanju

BEOGRAD- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je večeras zahvalnost portparolu Kremlja Dmitriju Peskovu na razumijevanju za glasanje Srbije za suspenziju Rusije u Savjetu za ljudska prava UN.

-Svi govore o Vučićevoj i Orbanovoj (Vuktor, predsjednik Mađarske) izdaji. Svako ko je iole fer sa lakoćom zaključuje da se Srbija ponašala u skladu sa normama međunarodnog javnog prava, da se ponaša moralno, časno, principijelno i odgovorno - rekao je Vučić novinarima nakon vojne vježbe "Vatreni štit 2022".

Vučić je istakao da je spreman da "guta žabe" da bi srpski narod mogao da digne glavu i ima svoj ponos i dostojanstvo.

-Tražim samo poštovanje za odgovornost i da razumeju situaciju nimalo laku ni jednostavnu - rekao je Vučić povodom glasanja Srbije u Savjetu bezbjednosti UN.

Vučić je ukazao da je nemoguće u politici uvijek donositi odluke koje vam se sviđaju i da je zato zadovoljan što, kako kaže, 60 odsto ljudi, ali i značajno preko tog broja, dobro razumije šta je odgovornost, a šta neodgovornost.

-Ako hoćete da vam se dodvoravam uništićemo svoju zemlju za sedam dana, a ja hoću da se borimo za fabrike, ljude, investicije i za prijateljstvo i principe, kao i da možemo sebe da pogledamo u ogledalo i da imamo obraz, a imamo ga više nego neki drugi koji nam drže predavanja svaki dan - rekao je Vučić.

On je podsjetio da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji.

Vučić je rekao da želi da razmatra kako da se grade fabrike i kako da živi ova zemlja, a da se istovremeno pokaže i moral i da se ne okreću leđa prijateljima prilikom prve teže situacije.

 Đilasu poziv u ponedeljak, najkasnije utorak

Aleksandar Vučić najavio je večeras da će u ponedeljak, najkasnije u utorak uputiti poziv Draganu Đilasu za razgovor.

Vučić je, upitan da li će u ponedjeljak razgovarati sa Đilasom, kazao da se vraća u Beograd i da će u ponedeljak, najkasnije utorak upititi poziv za razgovor.

-Moramo da razgovaramo i svi sebe moramo da menjamo i pokazujemo veće postovanje jedni prema drugima - poručio je on.

Rekao je da mu je „drago da je do sada pregledano na stotine izbornih džakova, iako je svima bilo jasno od prvog trenutka stanje“.

Podsjetio je da je opozicija imala četiri puta više kontrolora, ali su naknadni zahtjevi, kaže, „dečije bolesti naše demokratije i činjenica da u eri socijalnih mreža morate da se pravdate za rezultate“.

Ukazao je da se desilo da u dva džaka SNS ima dva glasa manje.

Vučić je kazao da dan što su završeni izbori treba krenuti sa bavljenjem idućim izborima, i da bi bilo civilizovano da neki čestitaju pobjednicima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana