Vučić: Niko ne smije da gazi dostojanstvo srpskog policajca

Srna
Vučić: Niko ne smije da gazi dostojanstvo srpskog policajca

BEOGRAD - U Beogradu je održana centralna manifestacija povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije i Dana policije, sa koje je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio da niko ne smije da gazi dostojanstvo srpskog policajca.

 


Obraćajući se okupljenim policajcima, poslanicima, ministrima i građanima na platou ispred Palate "Srbija", Vučić je rekao da, suprotno onome što se događa u pojedinim zemljama u savremenom svijetu, on garantuje, ali i rukovodstvo Srbije da nikada neće dozvoliti da bilo ko ponižava srpske policajce.

On je dodao da svi politički lideri moraju da izuzmu policiju iz svojih sukoba i dopuste joj da svoj posao obavlja časno i odgovorno, a da policija neselektivnom borbom protiv korupcije svakome treba da pokaže da niko nije iznad zakona, bez obzira na njegovu političku ili drugu funckiju.

Vučić je ukazao i da je primijetnno da građani više uvažavaju policiju, te je zahvalio policiji za ogromnu disciplinu i odgovornost tokom krize sa virusom korona, koja iznenadila cijeli svijet.

On je istakao i da će uvijek biti napada na policiju, kao i da će biti kriva i kriminalcima i onima koji će iz različitih interesa da podržavaju kriminalne aktivnosti.

"Nikada neće biti jednostavno da objasnite da ste samo radili svoj posao. Niste tu da bi svako bio zadovoljan, nego da se poštuje ustav i zakon, da se u Srbiji poštuje red i očuva mir. Na kraju svih kritika svi ljudi uvek pozovu policiju i traže pomoć", rekao je Vučić.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović poručio je da je plan da se čvrsto i oštro nastavi obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom, te pojača napor u borbi za bezbjednost građana Srbije.

On je rekao da je stopa kriminala u Srbiji u kontinuiranom padu, tako da je za pet mjeseci zabilježeno njeno smanjenje za oko 14 odsto u odnosu na lani.

U proteklih pet mjeseci, dodao je, zaplijenjeno je više od tri tone narkotika, uhapšeno više od 670 dilera, razbijene su četiri kriminalne grupe, dok je u sedam međunarodnih akcija, u kojima je učestvovala srpska policija, uhapšeno 36 ljudi, zaplijenjeno gotovo šest tona droge.

Stefanović je istakao zahvalnost za doprinos koji je policija dala u borbi protiv virusa korona u Srbiji, te najavio nova ulaganja u opremanje policije i ljudstvo.

Na platou ispred Palate "Srbija" održan je i prikaz vještina svih jedinica MUP Srbije, a uručena su i priznanja i medalje zaslužnim policajcima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana