Vučić: Nikakva hajka ne može da zaustavi istinu

SRNA
Vučić: Nikakva hajka ne može da zaustavi istinu

TIVAT - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će uskoro posjetiti Srbe u Crnoj Gori, da nikakva hajka u toj zemlji protiv njega ne može da zaustavi istinu i da će Srbija nastaviti da gradi dobre odnose, ali da neće biti džak za udaranje.

Vučić je rekao da Srbija ništa nije uradila protiv Crne Gore, te da je samo ukazao na mržnju koji pojedini crnogorski politički činioci iskazuju prema Srbiji i srpskom narodu.

"Srbija nije uzela 14 odsto teritorije Crne Gore. Nije glasala za to. Poštuje Povelju UN, a Crna Gora ne poštuje", rekao je Vučić novinarima u Tivtu gdje je održan sastanak lidera Brdo-Brioni.

On je podsjetio da je Crna Gora sama donijela odluku da se odvoji od Srbije 2006. godine, te da je samo dvije godine poslije toga priznala nezavisnost samoproglašenog Kosova.

"To što su Srbija i njen `vožd`, a to sam ja, jedina tema u Crnoj Gori, govori o nedostatku sopstvenih tema i što neki misle da je dovoljan razlog napasti predsjednika Srbije i Srbiju, a da prva i druga familija ostanu na vlasti", rekao je Vučić.

Demantovao je navode da se miješa u unutrašnju politiku Crne Gore i formiranje vlasti, navodeći da nije imao pojma ni ko učestvuje na izborima.

"Pošto sam video oduševljenje posjetom predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića pripadnicima hrvatskog naroda u Crnoj Gori, da vas obavijestim da ću uskoro posjetiti Srbe u Crnoj Gori i siguran sam da ćete i tada podijeliti radost i oduševljenje", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da Srbija nikada neće rušiti Crnu Goru i da će uvijek biti podrška srpskom narodu, ali da nikome neće dozvoliti da se iživljava.

"Srbija je zemlja koja samostalno donosi odluke i tako će i ostati. Ako se neko ogriješio u odnosima Srbije i Crne Gore, onda je to Crna Gora", naveo je Vučić.

Takođe, upitao je i da li srpska mafija ubija u Crnoj Gori ili je obrnuta situacija i konstatovao da su kavački i škaljari sela u Crnoj Gori, a ne beogradske mjesne zajednice.

Vučić je rekao da je ponosan što je državljanin Srbije i da o "izbornom turizmu" ne želi da priča.

"Tako i u BiH, svake izbore kažu, posebno za Srebrenicu i svaki put sve ubjedljivije izgube", naveo je Vučić.

Vučić je naglasio da je veoma važno da je u Deklaraciju, usvojenu na današnjem samitu, uvršten paragraf o pomoći BiH i podršci poplavljenim područjima.

On je zahvalio domaćinima na gostoprimstvu i dodao da će Srbija i Crna Gora naći put da idu naprijed, uprkos svima koji bi da pokvare njihove odnose. /

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana