Vučić: Nije kokain pronađen u Vulinom kabinetu već u Beloj kući

Tanjug
Vučić
Foto: Tanjug | Vučić

POŽAREVAC - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da SAD nisu uvele sankcije direktoru Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandru Vulinu zbog umješanosti u kriminal ili korupciju, već zbog njegovog odnosa i stavova prema Ruskoj Federaciji.

- Nije kokain pronađen u Vulinom kabinetu već u Beloj kući. Smatram da je veoma važno, da je strašno važno, da se provede istraga jer mislim da je to neki opšti član koji oni koriste da nešto napišu. Sutra ću temeljno da govorim o svemu tome. O njegovoj poziciji i poziciji države Srbije - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja medija tokom obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice od Požarevca do Golupca.

Ministarstvo finansija SAD juče je uvelo sankcije Vulinu zbog, kako tvrde, njegove umješanosti u “transnacionalni organizovani kriminal, ilegalne operacije u vezi sa narkoticima i zloupotrebu javne funkcije”.

Aleksandar Vučić izjavio je da će pun odgovor i analizu na komentare člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića dati u četvrtak uveče ili u petak.

- Ja sam s pažnjom slušao ono što je Erdogan govorio kao i Bećirović, kao i Milatović. Po svemu tome ste mogli da vidite kolika je površnost kod političkih aktera u Srbiji, ali i medijima, sem dobrih zapažanja u nekim medijima, nisam video da je neko nešto zapazio. Mnogo je komplikovanije i potrebni su dublji odgovori i analiza, najvjerovatnije ću sutra uveče ili prekosutra dati pun odgovor - rekao je Vučić.

Odgovor Bećiroviću sutra ili prekosutra, nakon dublje analize

Vučić je govorio i o odgovoru članu Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću. Dodao je da Srbi žele da žive u miru i slozi s Bošnjacima, i u Srbiji i svugdje u svijetu.

- Ali ću spremiti detaljan odgovor na više pitanja i potpitanja na koje je Bećirović odgovore sam davao i sa tim ću temeljno upoznati našu javnost - rekao je Vučić.

On je govorio i zbog čega je podržao kampanju “Ja sam bot”.

- Stao sam iza kampanje jer vrijeđaju ljude samo zato što drugačije misle, zbog vas koji mislite da imate da pravo da uništavate tuđe živote. Imate po pet naloga, a onda vam smeta kada vam neko odgovara na taj način. Mislim da je štetno da se odgovara na takav način… Koga briga za sve te laži, a neću da pričam na dnevnom nivou kada je riječ o uvredama. Kažete sa druge strane su plaćenici, pa super ja sam taj koji se vaš ne plaši. Srbija koja radi i gradi je mnogo vrijednija od Srbije katančenja, Srbije propadanja. Hoćete da me natjerate da mislim kao vi… Našli neku ženu koja kaže da je bila plaćena za to - poručio je.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana