Vučić: Nemerljiv doprinos Abea razvoju odnosa Srbije i Japana

Agencije
Foto: Arhiva

BEOGRAD- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća povodom smrti bivšeg predsjednika Vlade Japana Šinzoa Abea navodeći da je bivši japanski premijer dao nemjerljiv dorpinos razvoju odnosa Srbije i Japana.

"Sa tugom i nevericom sam primio vest o tragičnoj smrti Šinzoa Abea, izuzetnog državnika i čoveka", naveo je predsjednik Srbije.

Vučić je napisao da je Abe "svojim ozbiljnim i odgovornim pristupom političkim izazovima svog vremena, ostavio poseban legat na globalnoj političkoj sceni".

"Šinzo Abe je dao nemerljiv doprinos razvoju odnosa između Srbije i Japana, zbog čega nam je bila čast da ga odlikujemo ordenom Republike Srbije na lenti, za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa naše dve zemlje", naveo je predsjednik Srbije.

"U ime građana Republike Srbije i svoje ime, izražavam duboko saučešće narodu i Vladi Japana, porodici i prijateljima Šinzoa Abea", navodi se u telegramu saučešća, prenosi pres služba predsjednika Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana