Vučić: Nema ništa od priznanja Kosova i sankcija Rusiji

Srna
Vučić: Nema ništa od priznanja Kosova i sankcija Rusiji

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras u Kraljevu da Srbija neće priznati Kosovo i da ne pomišlja na sankcije Ruskoj Federaciji.

Vučić je na predizbornom skupu Srpske napredne stranke (SNS) u kraljevačkoj hali sportova ocijenio da razgovori o Kosovu i Metohiji neće biti laki, kao ni do sada, dodajući da onaj koji pregovara može da dobije onoliko za koliko se izbori.

- Već 11 godina slušam kako smo izgubili Kosovo, pa ne znam zašto onda još uvek traže da ga priznamo ako je navodno izgubljeno - rekao je Vučić.

Komentarišući najave političkih protivnika da će biti uvedene sankcije Rusiji, Vučić je naveo da te priče sluša od prošlih izvora, ali da do toga nije došlo, niti će, kako tvrdi, doći u budućnosti.

- Nismo uveli sankcije Ruskoj Federaciji, jer znamo da sankcionisanje ne rešava probleme. Nismo posegnuli za tim zato što znamo i da se prijateljima u teškim vremenima ne okreću leđa - poručio je Vučić.

Govoreći o predstojećim izborima 17. decembra, Vučić je rekao da to nije pitanje stranaka, već Srbije i njene budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana