Vučić: Nedopustivo ugrožavanje srpskih svetinja

SRNA
Vučić: Nedopustivo ugrožavanje srpskih svetinja

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je nedopustivo ugrožavanje srpskih svetinja i manastira na Kosovu i Metohiji, te da će se Srbija boriti za njihovo očuvanje, kao i za fizičko očuvanje svih srpskih energetskih potencijala na sjeveru ove srpske pokrajine.

Vučić je podsjetio da je upravo Unesko donio odluku o ugroženosti tih srpskih svetinja, crkava i manastira na Kosovu i Metohiji.

"Ugrožavanje verskih i sakralnih objekata je nedopustivo. Ali kada imate društvo u kojem se takav odnos prema Srbima podstiče, a ne javno kritijuje, onda se suočavamo s tim na dnevnom nivou", rekao je Vučić novinarima u Beogradu u Predsjedništvu, nakon prijema povodom Dana rudara.

On je ocijenio da će biti veoma teško i da svaka bitka za fizičko očuvanje i trafostanice "Valač" i akumulacionog jezera "Gazidova", kao i metalurškog i rudarskog dijela Trepče, neće biti jednostavna i laka, ali da će se Srbija boriti.

"Borićemo se, borili smo se i do sada, alternativu toj borbi nemamo. Srbija će pomagati našem narodu na sve moguće načine", dodao je on.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana