Vučić: Neće biti promene odluke o zabrani Evroprajda čak i da zovu Bajden, Putin, Zelenski...

Agencije
Foto: Tanjug

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da odluka o zabrani održavanja Evroprajda u Beogradu neće biti promijenjena. Spreman sam da prihvatim svu odgovarnost za to što se manifestacija Evroprajd neće održati u Beogradu, dodao je.

"Odluke Vlade će biti poštovane - ako je neki skup zabranjen onda je zabranjeno", naglasio je Vučić na konferenciji za medije.

On je dodao da će biti dozvoljeni skupovi i savjetovanja u zatvorenom prostoru, ali ono što je zabranjeno, to je zabranjeno.
 

"Neće biti promene te odluke. Može da me zove i Džozef Bajden, mogu da zovu Putin, Zelenski, Erdogan..., nema promene. Tako se država ponaša. Država meri bezbroj puta, a kada preseče, odluke države se poštuju. Uz sve što se dešava nama trebaju nemiri i ovde? Nema ništa od toga", naglasio je Vučić.

Predsjednik je poručio da je o toj manifestaciji razgovarao i sa ministrom unutrašnjih poslova, kao i sa premijerkom Anom Brnabić, te da su se saglasili da je zarad očuvanja mira u zemlji najbolje da se Evroprajd ne održi.

Takođe, Vučić je kazao da se o tome razgovaralo i sa onima koji podržavaju Evroprajd, kao i sa onima koji su protiv njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana