Vučić najavio otvarenje Kliničkog centra Srbije za septembar 2021. godine

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u septembru sljedeće godine biti završen novi objekat Kliničkog centra Srbije u Beogradu, a čija prva faza košta 69 miliona evra, javlja Agencija Anadolija (AA).

Tokom obilaska radova, Vučić je kazao da je u pitanju objekat od najvećeg nacionalnog značaja sa 432 bolničke sobe i oko 1.000 kreveta.

"Danas smo videli veliki napredak u odnosu na poslednju posetu. Očekujemo da do septembra bude završen čitav objekat, opremljen najmodernijom opremom, sa velikim brojem bolničkih soba poluintenzivne i intenzivne nege, operacionim salama, urgentnim centrom, dijagnostikom. Ostaju nam posle problemi sa parkingom", naveo je. 

Prema njegovim rečima, Klinički centar je nešto što će da spasava hiljade, odnosno milione ljudi, zbog čega je važno da bude završen što prije.

Vučić je odgovarao i na pitanja novinara, među kojima je bilo i kako se Srbija sprema za novi talas koronavirusa.

"Mi se spremamo, izgradićemo bolnice, a 1. decembra otvorićemo nove bolnice u Batajnici i u Kruševcu", naveo je.

Kako je pojasnio, brojevi zaraženih u cijeloj Evropi su užasni i teško da će i Srbija moći to da izbjegne, ali za sada nema najava da će mjere u zemlji biti pooštravane.

"Ako budemo morali, primenjivaćemo teže mere, a kakve će one biti odlučivaće Krizni štab. U ovom trenutku, nema najava za teže mere", precizirao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana