Vučić najavio kad će biti uhapšeni odgovorni za dojave o bombama

Tanjug
Vučić najavio kad će biti uhapšeni odgovorni za dojave o bombama

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u narednih 48 sati biti okončana akcija hapšenja osoba koje su uputila lažne dojave o postavljenim bombama u Srbiji.

"Uhvatili smo mrežu onih koji su najčešće pravili te dojave i sutra ili prekosutra će biti okončana akcija. Radi se uz podršku stranih zemalja. Deo tih lica je pod prismotrom i čekamo da se završi akcija i biće privedeni ovde u Srbiji. Neki su odavde, a neki nisu, biće hapšenja po mnogim zemljama centralne, zapadne i istočne Evrope zbog toga, ali će više lica biti uhapšeno i ovde", rekao je Vučić za TV Prva.

On je ocijenio da je lažno dojavljivanje o postavljenim bombama, koje se intenzivno dešavalo u prethodnom periodu, vrsta psihološkog rata protiv zemlje.

Vučić je ovo izjavio nakon što je upitan da prokomentariše "teoriju zavjere" koja se pojavila u javnosti, a po kojoj su "dojave o bombama"  namjerne kako bi se na dan izbora pravile malverzacije sa glasačkim listićima i prekinulo glasanje.

"Svi znate da u 99 procenata neće biti nikakvih bombi niti bilo čega, ali je to način da se unese nesigurnost među ljude i dezavuiše stabilnost zemlje. Oni koji veruju da će pobediti na izborima, a neće, kažu da će Vučić da iskoristi `dojave o bombama` ako vidi da gubi izbore, prekine glasanje i krade i pljačka glasove. Pa, kako ja to mogu da vidim?", rekao je Vučić. 

Svako se kreće u granicama sopstvene pokvarenosti, ocijenio je Vučić.

"To bi oni uradili, nama to ne pada na pamet, obezbedićemo sigurnost za sve ljude i neće biti nikakvog prekida glasanja. Nigde. Glasanje će da traje od sedam ujutru do osam uveče, i kada se završi glasovi će biti prebrojani u skladu sa zakonom", rekao je predsjednik Srbije.

Da li che oni koji izgube da demonstriraju posle, dodao je, jer ne podnose da izgube, "to je njihova stvar".

"Mi ako izgubimo u Beogradu, jer je u Beogradu blizu, mi mislimo da smo u prednosti ali je blizu, ali ako izgubimo čestitaćemo odmah, čim se prebroje svi glasovi", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana