Vučić: Moskvu posebno interesuje odnos regiona prema NATO

Srna
Vučić: Moskvu posebno interesuje odnos regiona prema NATO

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarao o temama važnim za region i da rusku stranu posebno interesuje odnos zemalja regiona prema NATO-u.

Vučić je novinarima u Sočiju rekao da je i ovaj susret sa Putinom potvrdio da je Ruska Federacija iskreni prijatelj Srbije.

On je naveo da Putin razumije poziciju Srbije po pitanju Kosova i Metohije, što je i potvrdio, poručivši da će Moskva podržati ono što podrži Beograd.

Vučić je naveo da prilikom razgovora ni u jednom momentu nije krio šta je politika Beograda i naglasio da će još češće dolaziti u Rusiju i ići u Kinu.

"Dok sam na čelu države neću dozvoliti politiku drvostrukih aršina. Mnogo dobro sarađujemo i nikom neću da se izvinjavam zbog toga. To je razlog zašto Putin poštuje Srbiju, razlog zašto me je odlikovao Ordenom Aleksandra Nevskog", rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da ga je posebno obradovalo to što ga je Putin darovao puškom Milana Obrenovića koju je Rusija kupila na jednoj svjetskoj aukciji i dodao da je svom domaćinu poklonio vrijednu ikonu iz 19. vijeka.

Odgovarajući na pitanje da li je sa Putinom razgovarao i o nedavnoj "špijunskoj aferi", Vučić je naveo da je bilo riječi o raznim temama, da su odnosi Rusije i Srbije dobri i da će se obje strane truditi da oni budu nadograđeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana