Vučić: Laž da sam tri puta htio da razgovaram sa Putinom, a da je on to odbio

Tanjug
Vučić: Laž da sam tri puta htio da razgovaram sa Putinom, a da je on to odbio

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su pojedini mediji plasirali lažnu informaciju da je tri puta htio da razgovara sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, a da je Putin to odbio.

“To se nikada nije desilo i to nema jedan ili dva ili dvesta izvora. Ne postoji takav izvor. Nikada se nije dogodilo. Nikada u prethodnih 12 godina koliko obavljam važne državne funkcije - nije se dogodilo da sam želao da razgovaram sa predsednikom Putinom a da nisam dobio taj razgovor. I obrnuto, imamo tradicionalno dobre i prijateljske odnose i međusobno poštovanje”, rekao je Vučić u Palati Srbija odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše to što su pojedini mediji objavili.

Naglasio je da to međusobno poštovanje podrazumjeva da kada neko želi razgovor - da ga uvijek dobije.

“Nikada se nije dogodilo suprotno. Što se tiče kratkog ostanka u Srbiji,  gospodina Aleksandra Gruška, a to je tri dana u Srbiji, pa koliko treba da ostane - 33 dana? Ja kada idem ostanem dan i po maksimalno. Nekada i pola dana. Nigde ne ostajem po tri dana. Čovek je bio tri dana u našoj zemlji. A pošto kažu završio razgovor sa mnom pa napustio zemlje, samo da vidite o kakvim lažima mi govorimo. Tog dana je imao razgovor posle mene sa još nekim, da li sa Anom ili Milošem, a onda i sa Markom Đurićem tročasovne konsultacije. Tri sata im je trajao razgovor”, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana