Vučić: Kampanja protiv mene orkestrirana iz vrha hrvatske vlade

Tanjug
Foto: Tanjug

ŠABAC- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se u Hrvatskoj vodi kampanja protiv njega koja je orkestrirana iz samog vrha hrvatske vlade, ali da će on uvijek govoriti o srpskim zrtvama i neće dozvoliti da nacistička zlodjela prođu tako kao da se nikada nisu dogodila.

On je to rekao odgovarajući na pitanje novinara o tome da u hrvatskoj štampi i danas ima na desetine naslova protiv njega, kao i da li će se takva kampanja pojačavati u susret godišnjice "Oluje".

Vučić je primijetio i da svaki dan ima takvih tekstova, da to ne traje sedam ili 10 dana, već godinu i po dana, i da neće prestati.

"Oni bi želeli da svi Srbi pričaju samo o Dubrobniku ili Rovinju, da to bude jedina vest, a onda se dogodio zli Vučić koji je rešio da ne priča samo o Dubrovniku ili Rovinju, koji za razliku od onih iz i Republike Srpske i Srbije koji nam sole pamet o patriotizmu, ne priča o slanomn moru i morskim krastvcima i jezevima već priča o srpskim zrtvama i nece da dozvoli da nacistička zlodela prođu tako kao da se nikada nisu dogodila", istakao je Vučić.

On je ocijenio da su lične kampanje mržnje protiv njega očigledno orkestrirane iz samog vrha hrvatske vlade, jer se vidi da imaju "kopi pejst" tekstove protiv njega.

"O njihovim sposobnostima necu da govorim, a zamislite mene tako glupog, ludog, blesavog.., a posle toliko stotina godina uspeo da stigne Hrvate po visini BDP i da obezbedi trgovinski suficit. Mozete misliti da sam tek pametan i finiji i više evropski kakvi bi rezultati bili", ironično je primijetio Vučić.

On je ukazao da bez obzira na sve njega i dalje neće da zanima ni teritorijalno more ni epikontinetnalni pojas kod Dubrovnika i Rovinja..., već će ga zanimati žrtve srpskog naroda i da niko ne gazi po zrtvama srpskog naroda koje su stravične bile.

"Nećemo dozvoliti reviziju istorije u koju ulažu ogroman novac", poručio je Vucić.

On je dodao da je za njega važnije pitanje zašto se o tome ne govori.

"Tamo je to dočekano kao fantastično otkriće a na osnovu knjige Stevana Moljevića "Homogena Srbija", napravio Stejpan Lazo koji kaze izvanredna knjiga koja pokazuje da su Srbi počinili genocid nad njima. To je stvarno neverovatno", rekao je Vučić.

On je dodao i da je normalno da se ljudi kupaju na moru, kao i da je on kao dječak išao na hrvatsko primorje dok je do 1991. godine bila zajednička država.

"Od onda nikada nisam i neću ići", rekao je Vučić dodajući da bi to učinio samo zbog službenih obaveza , a posto ih gotovo i nema, Jasenovac, Jadovno i druga stratišta ga jedino zanimaju.

"Uz želju da napravimo bolje odnose, ali bez oprosta nacistima za najteže zločine protiv našeg naroda", rekao je Vucić.

On je dodao i da mu je posebno zabavno bilo kada su rekli da će Hrvatska prema Srbiji da se odnosi kao Bugarska prema Sjevernoj Makedoniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana