Vučić: Iznećemo dokaze o zvjerskom ubijanju Srba u Banjskoj u roku od 24 sata

GS
Foto: Sputnjik

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u roku od 24 sata biti prikazani dokazi o zverskom ubijanju Srba u Banjskoj na severu Kosova i Metohije, tokom sukoba sa tzv. kosovskom policijom.

„Pokušaji da ćutimo na to kako su neki od Srba ubijeni nisu uspeli i neće proći. U roku od 24 sata moći ćete to da vidite, mi imamo iskaze očevidaca kako je najmanje jedan ranjeni čovek zverski ubijen. Srbija se neće umiriti dok se ne sazna puna istina, jer životi Srba ne vrede manje od života drugih. Ne interesuje me ko će kakve pritiske da vrši, kao što me ne interesuje ni to kako će Srbiju da povrede svojim lažima i u regionu i u delu zapadnih medija“, rekao je Vučić i dodao da je za nama teških sedam dana, „možda najtežih u poslednjih 15 godina“.

„Najtežih zbog događaja na KiM i sveopšte kampanje pokrenute protiv naše Srbije, kampanje laži i neistina. Kako naš narod kaže ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka zver pokaže trag. Mogli smo da vidimo da imamo prijatelje, oni nisu brojni, ali su hrabri i to su ljudi koji dostojanstveno štite poredak UN, ali i pravo malih na sopstveni glas, pravo na život i opstanak malih nacija“, rekao je Vučić u snimku objavljenom na Instagram nalogu budućnost Srbije.

Predsjednik Srbije dodao je da smo „bili suočeni sa najtežim mogućim pritiscima“.

„Jedan princip važi za sve druge, a ne važi samo za jedne, a to su Srbi. Kada je osam policajaca ubijeno u Severnoj Makedoniji, to nisu učinili teroristi. A kada jedan kosovski policajac, koji po Briselskom sporazumu ne može da bude tu gde je bio, bude ubijen, a što osuđujemo i ni na koji način ne opravdavamo, onda svi Srbi do 14. kolena moraju da budu istraženi, pohapšeni, pobijeni, bez ikakve odgovornosti i prava da se brane“, kaže Vučić.

Kako dodaje, prethodnih dana „lagali su mnogo o prisustvu naših snaga“ na administrativnoj liniji sa KiM.

„Smetalo im je to što su shvatili da Srbija ima sofisticirano oružje. Mi ćemo nastaviti da ulažemo u odbranu svoje zemlje, ali Srbija želi mir. Sve što su izgovarali su izmišljali i lagali, a znali su da lažu. Najteže je bilo slušati priče o tome kako moramo da pozdravimo akciju tzv. kosovske policije. I džaba su bila uveravanja da to nije urađeno na profesionalni način, zašto je Euleks odbijen da učestvuje, već su mogli samo da gledaju iz daljine i da podrže, jer sve što je protiv Srba mora da bude pozdravljeno“, rekao je Vučić.

Kako je dodao, naše je da se ujedinimo i budemo još snažniji, da gradimo puteve, bolnice, da snažimo vojsku i čuvamo Srbiju, a „nezavisnost Kosova možete da sanjate“.

„Srbija će čuvati Povelju UN; rezoluciju 1244 i svoju teritorijalnu celovitost. Neka živi Srbija, pobediće Srbija“, zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana