Vučić: Izbori 21. juna

GS
Vučić: Izbori 21. juna

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će 21. juna biti održani parlamentarni i lokalni izbori u toj zemlji.

On je nakon sastanka sa predstavnicima stranaka koje su najavile učešće na izborima rekao novinarima da su razmijenili stavove o svemu što su radili u prethodnom periodu i razgovarali kako da se na najbolji način, poštujući Ustav i zakone, izađe na izbore.

Prema njegovim riječima, prihvaćena je ideja nekih stranka koje su tražile više vremena, tako da će parlamentarni i lokalni izbori biti održani 21. juna.

Vučić je napomenuo da bi Skupština Srbije u srijedu, 6. maja, trebalo da ukine vanredno stanje.

On je istakao da je važno da se obezbijedi demokratska atmosfera da bi se izabrala vlada koja će služiti interesima građana.

Vučić je naveo da je razgovarano i o ravnomjernosti u predstavljanju, kao i predizbornim skupovima i rekao da će se poštovati odluke struke.

“Prilično je izvesno da u maju neće biti skupova, svakako ne većih skupova i ne u zatvorenom prostoru. U junu ćemo čekati mišljenje epidemiologa i neki od nas se nadaju da će biti moguće da tada imamo skupove. Moguće da ih bude. U svakom slučaju, to neće zavisiti od nas, već od nivoa epidemije”, rekao je Vučić.

Sastanku u Palati “Srbija” prisustvovali su predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković i premijer Ana Brnabić.

Prisustvovali su i lider SPS-a Ivica Dačić, zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj, predsjednicici Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović, Nove stranke Zoran Živković, Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, Jedinstvene Srbije Dragan Marković, te predstavnik Zavetnika Milica Đurđević.

Sastanku su prisustvovali i Marko Đurišić iz organizacije “Srbija 21”, Bojan Kostreš iz Lige socijaldemokrata Vojvodine /LSV/, predsjednik Srpskog patriotskog saveza /SPAS/ Aleksandar Šapić, Milan Stamatović iz “Zdrave Srbije”, predsjednik i potpredsjednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan i Balint Pastor, kao i predstavnici Pokreta “1 od 5 miliona”.

Izbori u Srbiji trebalo je da budu održani 26. aprila, ali su odgođeni zbog epidemije virusa korona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana