Vučić: Ime mandatara u petak ili subotu

Tanjug
Vučić: Ime mandatara u petak ili subotu

BEOGRAD - Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić saopštio je večeras da zna ko će da bude mandatar za sastav nove vlade, ali će ime, kao predsjednik Srbije, saopštiti u petak poslije podne ili subotu ujutro.

„Što se tiče izbora mandatara u skladu sa Ustavom Srbije ne mogu danas da to saopštim, ali ću to učiniti u roku od 48 sati. Znam ko je mandatar. Saopštiću ime kao predsednik Republike u skladu sa članom 112 i 107 Ustava Srbije. To je obaveza samo predsednika Republike”, objasnio je Vučić nakon sjednice Predsjedništva SNS.

Rekao je da će ime saopštiti u petak ili subotu, u zavisnosti od obaveza koje bude imao.

Prenio je da je danas poslije podne održana sjednica Predsjedništva SNS, kao najveće političke stranke u Srbiji i liste koju su prije svega vodili naprednjaci, ali i u kojoj su bili koalicioni partneri, i koja je dobila najveće povjerenje građana Srbije.

„Razgovarali smo o svim najvažnijim temama kao što je trenutno stanje na KiM, izbor mandatara, do predstojećih zadataka koji se nalaze pred svima nama. Čini mi se da sam mnogo toga saznao i čuo od ljudi iz Predsedništva naše stranke i po pitanju izbora novog predsednika vlade i ključnih političkih stvari”, naglasio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana