Vučić i Putin sutra će razgovarati telefonom, evo o čemu

Tanjug
Vučić i Putin sutra će razgovarati telefonom, evo o čemu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće sutra telefonom sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, potvrđeno je Tanjugu u Kabinetu predsjednika Republike.

Dvojica državnika, kako je najavljeno, razmijeniće mišljenje o svim aktuelnim temama, sa posebnim akcentom na regionalne teme, kao i o nepovoljnoj situaciji u kojoj se nalazi srpski narod u AP Kosovo i Metohija.

Ruski predsednik je juče uputio čestitku predsjedniku Srbije povodom 80. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

Putin je tom prilikom podsjetio da su se Rusi i Srbi, rame uz rame, zajedno borili protiv neprijatelja, a naglasio je i da je zadovoljan odnosom srpske vlasti prema palim herojima Crvene armije.

On je istakao da je "važno da dobre tradicije bratskog prijateljstva, koje su nam zaveštali preci, i danas služe kao pouzdana osnova za razvoj odnosa strateškog partnerstva između Ruske Federacije i Republike Srbije".

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je pozivnicu za učešće na Samitu BRIKS koji se održava u Kazanju 23. i 24. oktobra. Vučić je rekao da će odluku o svom odlasku na Samit donijeti uskoro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana