Vučić i Petkov: „Balkanski tok“ suštinski važan za razvoj regiona

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je projekat gasovoda "Balkanski tok" suštinski važan za saradnju i razvoj regiona.

Vučić je naveo na sastanku u Beogradu sa premijerom Bugarske Kirilom Petkovom da će početak izgradnje gasnog interkonektora u Dimitrovgradu obezbijediti sigurno snabdijevanje gasom i diverzifikaciju izbora snabdijevanja.

Dvojica sagovornika konstatovala su da će završetak izgradnje interkonektora između Srbije, Bugarske i Grčke doprinijeti još većoj stabilnosti i energetskoj bezbjednosti u regionu, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Vučić je zahvalio bugarskom premijeru za iskreno prijateljstvo i punu posvećenost razvoju bliskih komšijskih odnosa Srbije i Bugarske.

Petkov je predložio jačanje saradnje srpskih i bugarskih privrednika i stručnjaka iz oblasti iformacionih tehnologija, kao i formiranje balkanskih startap kompanija.

"Naša tržišta su mala, pa zato treba udruženo da radimo na boljem nastupu na trećim tržištima, ali i da razmislimo o stvaranju novog balkanskog centra za informacione tehnologije", rekao je Petkov.

Na sastanku je bilo riječi o odnosima i jačanju energetske saradnje dvije zemlje, kao i infrastrukturnim i ekonomskim pitanjima od zajedničkog interesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana