Održan sastanak Vučića i Ahmetovića o regionalnim pitanjima

Srna
Foto: Anadolija

BEOGRAD- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu sa izvjestiocem njemačkog parlamenta za zapadni Balkan Adisom Ahmetovićem o jačanju bilateralne saradnje Srbije i Njemačke, evropskom putu Srbije, kao i o regionalnim pitanjima.

Vučić je rekao da cijeni namjeru Ahmetovića, koji je i poslanik njemačke Socijaldemokratske partije, da podrži jačanje saradnje na zapadnom Balkanu, što će da doprinese očuvanju mira i stabilnosti u regionu, te zamolio ga da prenese pozdrave njemačkom kancelaru Olafu Šolcu.

Izrazivši uvjerenje da će se nastaviti uspješan razvoj saradnje Srbije i Njemačke,

Vučić je istakao da su njemački investitori i ekonomska saradnja sa Njemačkom od najvećeg značaja za razvoj Srbije, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

On je naglasio da će Srbija nastaviti sa reformama koje stvaraju sigurnu investicionu atmosferu, poput reformi u oblasti vladavine prava, podsjetivši s tim u vezi na nedavni uspjeh referenduma o ustavnim promjenama u oblasti pravosuđa.

Ahmetović je istakao da mu je jedan od ciljeva u budućem radu, između ostalog, da pomogne da zapadni Balkan nađe put do EU, te konstatovao izvanredan ekonomski razvoj Srbije, kojem značajno doprinose njemački investitori..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana