Vučić: Garancije da će kineska ulaganja biti nastavljena

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na otvaranju fabrike kineske kompanije "Mint automotiv" u Loznici da je dobio garancije da će ogromna ulaganja Kine u Srbiji biti nastavljena.

Vučić je ocijenio da novootvorena fabrika u Loznici znači ogromne promjene za taj kraj, daje novu nadu i mogućnost da se ojača pozicija Srbije u Podrinju.

On kaže da je danas razgovarao sa predstavnicima kompanija "Tojota", "Reno" i "BMW", koji su partneri "Minta", i zamolio ih da u budućnosti gledaju u Srbiju, koja je spremna da bude dobar domaćin za njihove investicije.

"Naš zadatak je da čuvamo stabilnost i mir", rekao je Vučić i dodao da je beskrajno zahvalan predsjedniku Kine Si Đinpingu i kineskim investitorima koji ulažu u Srbiju.

On je naglasio da mu je veoma drago što kineski prijatelji ne kriju veoma dobar odnos prema Srbiji, naglasivši da ni Srbija, ma ko god da joj je sagovornik, nikada ne krije koliko dobar i kakav odnos poštovanja ima prema kineskoj državi i narodu.

"Nisu samo interesi dominantni, već mora da postoji i nešto više od toga", rekao je Vučić.

Predstavnik Ambasade Kine u Beogradu rekao je da će kineska strana i dalje podsticati komanije da ulažu u Srbiji radi dobrobiti oba naroda i izrazio zahvalnost što Srbija podržava inicijativu "Pojas i put".

Fabrika u Loznici dio je kineske "Mint grupacije", koja se prvenstveno bavi projektovanjem, proizvodnjom i prodajom opreme, dekorativnih dijelova i dijelova karoserije za automobile. Zapošljavaće oko 1.800 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana