Vučić: Država će dodatno pomoći najsiromašnijima

Tanjug
Vučić: Država će dodatno pomoći najsiromašnijima

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će država u narednom periodu dodatno pomoći najsiromašnijima, kao i da će se se posebna pažnja posvetiti zaštiti dece od korona virusa, s obzirom da će se već do kraja godine u cijelom svijetu govoriti o obaveznoj vakcinaciji dece.

Na pitanje hoće li budžet moći da pomaže privredi ako ne dostignemo kolektivni imunitet koji obezbjeđuju vakcine, Vučić je gostujući na RTS rekao da je Srbija do sada obezbjedila “nenormalno” velike pakete pomoći imajući u vidu snagu naše ekonomije, broj stanovništva, preduzeća i preduzetnika.

Vučić ističe da će se uvesti socijalne karte i da će država gledati da dodatno pomogne najsiromašnijima.

“Neki se smeju vitaminima i pomoći od 120 evra, ali to je po 1.000 dinara veća penzija mesečno, što za one koji imaju poljorivredne i male penzije nije malo, niti beznačajno. Gledaćemo da pronađemo način da pomognemo najsiromašnije, kao ćemo sad pomoći nezaposlenima sa dodatnih 60 evra, mimo onoga što će dobiti svi ostali građani Srbije, poručio je Vučić.

Kaže da se pritom neće preći nivo javnog duga od 60 odsto BDP-a.

Naglasio je da će država napraviti iskorak i po pitanju ekologije i pozabaviti se zelenom agendom.

Predsjednik je rekao da će zamoliti premijerku Anu Brnabić da se lično pozabavi, i preuzme odgovrnost za riješavaje pitanje vodovoda u Zrenjaninu, pošto taj problem nije riješen u prethodnih 100 godina.

Najbolji odgovor Milanoviću rad na otkrivanju istine svijetu

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je najbolji odgovor na izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o Jasenovcu rad na otkrivanju istine svijetu i poštovanje sopstvenih žrtava.
Komentarišući Milanovićevu ocjenu da je genocid učinjen, prije svega, prema Jevrejima, a kasnije prema Srbima i to isključivo onim iz Potkozarja, Vučić je rekao da se i sam pitao da li je dobro čuo, pa je nekoliko puta pogledao tu izjavu.

“To govori koliko je važno da negujemo kulturu sećanja, da imamo filmove o Jasenovcu, da to unesemo u naše udžbenike, da napravimo veliki memorijalni komleks u Gradini na teritoriji Republike Srpske i da svako naše dete koje ide na ekskurziju mora da poseti Gradinu i nauči šta se tamo dogodilo”, rekao je Vučić za RTS.

On je istakao da se čini da je sramota reći da su najveće žrtve u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj /NDH/ bili Srbi, iako se zna o Jasenovcu o kome piše i u Memorijalnom centru Jad Vašem.

“Mislim da je naš najbolji odgovor neuzvraćanje uvreda Milanoviću i Hrvatskoj, već upravo rad na tome da otkrivamo istinu, da svetu saopštavamo istinu, ali, pre svega, da našem narodu i našoj deci jasno stavimo do znanja da moramo da čuvamo naše žrtve i da moramo da pokazujemo poštovanje prema njima”, rekao je Vučić.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da se u logoru Jasenovac u Drugom svjetskom ratu dogodio genocid, ali, prije svega, prema Jevrejima, a kasnije prema Srbima isključivo iz Potkozarja, kao i da su Srbi tretirani kao neprijatelji jer su “pružali otpor”.

U zloglasnom logoru Jasenovac je tokom Drugog svjetskog rata stradalo 700.000 žrtava ustaškog zločina. Među njima, život je izgubilo 500.000 Srba, 40.000 Roma, 33.000 Jevreja, 127.000 antifašista. U Jasenovcu je stradalo i 20.000 djece.

Revakcinisaću se vjerovatno u Doljevcu, molim sve da se vakcišu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić apelovao je večeras na građane da se vakcinišu, navodeći da je to preduslov da Srbija ide napred, da otvori ekonimiju i realizuje sve predviđene infrastrukturne projekte.

On je za Dnevnik RTS rekao da Srbija trenutno rasolaže sa 150 000 vakcina za prvu dozu i da je sačuvano koliko je potrebno za drugu dozu Sputnjika V i Fajzera, a da u ponedeljak stiže njoš pola miliona kineskih vakcina.

On je posebno apelovao na građane u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu da se vakcinišu, navodeći da je tamo najveća stopa smrtnosti i bila, a da je i sada.

Zamolio je i ljude u tamnavskom dijelu, od Obrenovca, Uva, Lajkovca, Mionice da se vakcinisu, kao i u Nišavskom okrugu, Dolkjevcu, Merošini, Zagubici i drugim opštinama da se vakcinišu.

Najvio je da će u utiorak imati sastanak u Gadžinom hanu i da će verovatrno u Doljevcu primiti drugu dozu vakcine, jer je u tom mjestu svega 12 odsto građana primilo prvu dozu vakcine.

U Nišu je skoro 45 odsto građana primilo prvu dozu, kazao je Vučić i nappomenuo kolika je razlika među mjestima.

On je naveo i da sada u Novom Sadu sada ima više problema nego u Nišu i da tamo najmanje pada broj oboljelih.

Ukazuje da ljudi iz svijeta dolaze u Srbiju da se vakcinisu i apelovao na naše građane da ne slušaju gluposti i da treba da dođemo do 3 miliona vakcinisanih da bi Srbija živjela normalno, istakao je Vučić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana