Vučić: Dokument Kvinte podsjeća na Ahtisarijev plan, dogovoreno da se ne objavljuje

Agencije
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da dokument Kvinte o Kosovu i Metohiji, koji su mu danas u Beogradu uručili ambasadori pet zapadnih zemalja, podsjeća na plan Martija Ahtisarija.

Vučić je rekao novinarima u Leskovcu da je sa predstavnicima SAD, Velike Britanije, Njemačke, Francuske i Italije dogovorio da ne objavljuju dokument, dodajući da mu ne pada na pamet da ga otkriva u novinama, poput nekih drugih.

On je istakao da su mu ambasadori država Kvinte prenijeli da su zapadni partneri zabrinuti zbog postojanja mogućnosti eskalacije na Kosovu i Metohiji uoči 31. oktobra, odnosno roka koji je prištinska vlast Srbima sa Kosmeta dala da preregistruju svoja vozila.

Vučić je rekao da će Srbija učiniti sve što može da izbjegne eskalaciju na terenu, naglasivši da Prištini neće dozvoliti da stalno izmišlja nove stvari poput promjene ličnih karata, jer to, kako je istakao, tako više neće ići.

On je objasnio da je u tome suština problema u svim pokušajima da se dođe do rješenja, ocjenjujući da Beograd i Priština ni milimetar nisu bliži kompromisu ni nakon što su mu ambasadori zemalja Kvinte danas predstavili njihov zajednički prijedlog za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana