Vučić: Do 2025. prosječna plata u Srbiji 1.000 evra

GS
Vučić: Do 2025. prosječna plata u Srbiji 1.000 evra

NOVI SAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da će u 2025. godini prosječna plata u Srbiji biti 1.000 evra i dodao da ispunjeni ciljevi pokazuju između ostalog i poštovanje prema građanima.

- Očekujem da u 2025. prosečna plata u celoj Srbiji bude 1.000 evra, što znači u Novom Sadu da ide na 1.300, u Beogradu na 1.350. To očekujem već do kraja 2025. Očekujem za celu Srbiju toliku prosečnu platu. To smo rekli i u planu je 'Srbija 2025“ - rekao je Vučić nakon otvaranja fabrike Kontitental u Novom Sadu odgovarajući na pitanje novinara o rastu plata i kakva su mu očekvianja u budućnosti.

„To ćemo postići i uspeti, a nivo javnog duga se neće podići iznad 60 dosto u odnosu na BDP“, kazao je Vučić.

- To je ispunjenje rezultata i obećanja i pokazivanje poštovnja prema građanima. Možete da me volite ili ne volite, smejali ste mi se kada sam to rekao pre tri godine, sprdnju pravili u lažnim stručnim časopisima, hoće li to da bude istina, e sada vidite da je istina i nije im više do sprdnje - rekao je Vučić i ocijenio da Srbija ide naprijed – „ide brzo ali mora jače i brže“.

Dodao je da nije zadovoljan infrasturkutrom.

- Više radimo mi nego drugi ali i dalje nije dovolnjno, mora enegičnije, snažnije brže, efikasnije - rekao je Vučić i dodao da ga “ubiše” praznim pričama o tome kako nešto ne može.

Ocijenio je da su ljudi koji ovde rade resurs Srbije.

- Naučili su kako se radi u najmoćnijim kompanijama, postali su odgovorni, ozbiljni, posvećeni, ne kažu da rade tri dana nedeljno pa da kukaju, već da rade pet dana, puno radno vreme na ozbiljan i odgovoran način, za vrlo pristojna primanja - kazao je Vučić.

To je budućnost Srbije, i to je ono što moramo da radimo, rekao je Vučić i dodao da će se građani u maju, junu, ponovo radovati u Novom Sadu kada Japanci otvore kompaniju.

Najavljujući planove za Novi Sad u narednom kraćem periodu, dodao je da se može očekivati da glavni grad Vojvidine bude proporcionalno bogatiji od Beograda.

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanje novinara koliko kompanija poput „Kontitnetala“, i ostalih visokotehnoloških koje su počele da rade širom Srbije, doprinose dolasku novih investitora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana