Vučić detaljno upoznao Nehamera o situaciji u regionu

Srna
Foto: n1

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na sastanku u Beogradu detaljno upoznao austrijskog kancelara Karla Nehamera o aktuelnoj situaciji u regionu.

Sagovornici su se saglasili da Srbija i Austrija pridaju veliki značaj jačanju multilateralizma i zajedničkom suprotstavljanju globalnim izazovima današnjice, te su u tom smislu naglasili neophodnost nastavka uspješne saradnje na multilateralnom planu, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Vučić je ocijenio odnose sa Austrijom kao veoma dobre i ponovio čvrsto opredjeljenje Srbije za njihovo dalje svestrano jačanje, uz poseban akcenat na dalji razvoj ekonomske saradnje.

"Trgovinska razmena između naše dve zemlje, iako pogođena pandemijom, u 2021. godini zabeležila je povećanje od 28 odsto i dostigla 1,36 milijardi evra, sa tendencijom rasta", istakao je Vučić.

On je naveo da je Austrija jedan od najvećih investitora u srpsku privredu i istakao da Beograd visoko cijeni angažovanje Austrije za proširenje Evropske unije i podršku evropskom putu Srbije.

Austrijeski kancelar Karl Nehamer naglasio je da je od velikog značaja da se EU jasno odredi u pogledu pripadnosti zemalja zapadnog Balkana Uniji, kao i da je neophodno da se taj proces ubrza, istakavši da su Srbija i Austrija dobri partneri.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana