Vučić: Daćemo sve od sebe da se postigne kompromis o ekonomskim pitanjima

Srna
Vučić: Daćemo sve od sebe da se postigne kompromis o ekonomskim pitanjima

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je neposredno prije sastanka sa predstavnicima Prištine u Bijeloj kući u Vašingtonu da je delegacija Srbije spremna i da će dati sve od sebe da postigne kompromis o važnim ekonomskim pitanjima.

Vučić je u video-poruci snimljenoj ispred Bijele kuće, a objavljenoj na "Instagram" profilu "budućnostsrbijeav", ocijenio da predstojeći sastanak neće biti lak.

"Beograd želi mir, stabilnost i napredak Beograda, Prištine, ali i celog regiona. Pre svega, moraćemo da brinemo o našem narodu na Kosovu i Metohiji", naveo je Vučić.

Povodom, kako je naveo, brojnih arogantnih i bahatih izjava albanskih zvaničnika, koje govore o priznanju Kosova, Vučić je poručio da "predaja nije opcija".

"Moja poruka svima u našoj prelepoj Srbiji je – predaja nije opcija, živela Srbija!", naveo je Vučić.

Predstavnici Beograda i Prištine razgovaraće u Bijeloj kući tokom naredna dva dana uz posredovanje izaslanika američkog predsjednika Ričarda Grenela.

Delegaciju Srbije predvodi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a u njoj su i ministar finansija Siniša Mali, predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana