Vučić: Da smo uveli sankcije Rusiji, ne bi bilo sankcija Vulinu; Bećiroviću Srbi krivi za sve

GS
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, govoreći o sankcijama koje su SAD uvele protiv šefa BIA Aleksandra Vulina, da mu je rečeno - uvedi sankcije Rusiji i nema sankcija ni protiv koga u Srbiji.

- Pravi razlog za uvođenje sankcija Vulinu je Moskva, razlog je njegov odnos prema Rusiji i da sam ja samo jedan dan prije toga najavio uvođenje sankcija Rusiji, ništa ne bi bilo od američkih sankcija Vulinu - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je suština cijele priče oko izjave bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića da Srbi uvijek moraju da budu krivi za sve.

On je za TV Pink rekao da su se „kao pijan plota“ uhvatili izjave Vulina o srpskom svijetu.

- Ko radi na projektu Velika Srbija? Uhvatili su se Vulinove izjave o srpskom svijetu, a svi oni rade na svojim svjetovima mrtvi ladni. Ali će da pričaju o našem koji ne postoji. Suština je da Srbi moraju da budu krivi za sve, to traje od Austrougarske, preko Berlinskog kongresa i Prvog svjetskog rata. Samo je važno da Srbija ne bude jaka - rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, Srbi su „remetilački faktor“ i tako će da doživljavaju srpski narod.

Vučić o potezu Prištine: Naravno da je riječ o triku, igraju igre sa nama

Naravno da je riječ o triku, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o povlačenju dijela pripadnika tzv. kosovske policije sa sjevera Kosova i Metohije.

- Nije problem da mora nekada da se popusti, ali je problem kada vas neko, cijelu zemlju, tretira kao kretene - rekao je Vučić i dodao:

- Svi oni hoće to da nam kažu.

On je podsjetio da je Priština po Briselskom sporazumu morala da formira ZSO, pa da se onda ide na sve drugo.

- Dozvoljeno im je da ubijaju Srbe i da ne odgovaraju za pucanje na Srbe. Ali, ako si imao majicu ili zastavu ili se ne sviđaš Kurtiju, Bisljimiju i nekom drugom, bićeš uhapšen - ocijenio je Vučić.

Naveo je da se optužnice podižu 15 godina nakon što su neki ljudi radili u tzv. kosovskoj policiji, dodajući da je cilj da se ulije nesigurnost srpskom narodu.

Vučić tvrdi da su Olaf Šolc i Emanuel Makron tražili od Srba da učestvuju na izborima i da odustanu od bojkota kako bi lažni gradonačelnici napustili zgrade opština koje su zauzeli.

- Igraju se igara sa nama jer znaju da mi imamo šta da izgubimo, jer naša zemlja napreduje. Sad kažu da, ako se nastave protesti, da to ne doprinosi miru. Šta hoćete od nas? Da nam zabranite pravo na okupljenje? - izjavio je Vučić za Pink.

Upitao je „da li će sad 25 odsto manje da biju Srbe kada povuku 25 odsto specijalaca“.

- Sve im trikove čitam unaprijed i bolje igram šah od njih. Problem je što imaju surovu i sirovu silu. Jedino ih interesuje kako da sačuvaju svoje čedo i kako da prave balanse oko svega. To ide dotle da kažu da ne mogu da idu sankcije protiv Svečlje jer „hapsi huligane“. A kad su Makedonci krenuli da hapse teroriste koji su im ubijali policajce, onda se tražio zakon o amnestiji - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je problem kada vidi da u Crnoj Gori Bošnjaci imaju šest ministarstava, a Srbi ništa, a ima ih 30 odsto u Crnoj Gori.

- Imaće i Hrvati sa 0,9 odsto stanovništva i srećan sam zbog toga. Imaće i Albanci, samo Srbi neće to da imaju jer će uvijek da budu „remetilački faktor“ - rekao je on.

Vučić je istakao da Srbija mora da vodi računa o svim svojim interesima i dodao da ne zna da li će se dočekati bolja geopolitička situacija.

- Da budemo spremni da narod branimo, ako bude napadnut, ali se nadam da do toga neće doći - poručio je Vučić.

Vučić je najavio da bi u narednih nekoliko dana trebalo da se sastane sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana