Vučić čestitao Putinu Dan Rusije

Srna
Vučić čestitao Putinu Dan Rusije

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je ruskom predsjediku Vladimiru Putinu praznik Dan Rusije, poželjevši mu da nastavi da vodi rusku državu i ruski narod putem blagorodne budućnosti, te naglasio da je prijateljstvo srpskog i ruskog naroda zasnovano na “časnoj družbi”.


“Poštovani gospodine predsedniče, dragi prijatelju. Vama i bratskom ruskom narodu srdačno čestitam Dan Rusije - narodni praznik mira i slobode, u slavu savremene ruske države”, naveo je Vučić u čestitki Putinu.

On je dodao da Dan Rusije iskreno uvažavaju i istinski prijatelji, kao što je Srbija, koja poštuje viševijekovnu slavnu istoriju Rusije u koju su utkani herojstvo i pobjede mnogih generacija, dok se, u isto vrijeme, raduje uspjesima današnje Rusije.

Vučić je naveo da su strateško partnerstvo Srbije i Rusije i čvrsto prijateljstvo dva bratska naroda zasnovani na međusobnom poštovanju i povjerenju, na odnosu koji se i na srpskom i na ruskom slično kaže - “časna družba”.

Vučić je istakao da će Srbija nastaviti da razvija raznovrsnu saradnju sa Rusijom, na dobrobit svih građana.

“Iskreno smo zahvalni za aktivnu podršku Rusije državnim i nacionalnim interesima Srbije na principima međunarodnog prava i pravde. Srbija je privilegovana najbližim prijateljstvom sa Rusijom, kao što sam i ja počastvovan našim ličnim odnosom međusobnog uvažavanja”, naveo je Vučić.

On je zahvalio Puitnu za poziv za jubilarnu Paradu pobjede 24. juna u Moskvi, navodeći da je velika čast učestvovati na proslavi 75 godina pobjede nad fašizmom.

“Ponoseći se činjenicom da su srpski i ruski narod, privrženi slobodarskoj tradiciji, u Drugom svetskom ratu bili na istoj strani prava i pravde, zadatak nam je da se borimo protiv prekrajanja istorije”, dodao je Vučić.

On je istakao da ne postoji važnija misija od očuvanja teško stečene slobode, mira i stabilnosti.

“Borićemo se da istina opstane. Do skorog viđenja, primite, poštovani predsedniče, srdačne pozdrave i izraze mog posebnog uvažavanja”, naveo je Vučić.

On je ovu čestitku za Putina uručio ambasadoru Rusije Aleksandru Bocan-Harčenku na današnjem prijemu u Ambasadi Ruske Federacije, povodom obilježavanja Dana Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana