Vučić čestitao mitropolitu Joanikiju stupanje na tron

Srna
Vučić čestitao mitropolitu Joanikiju stupanje na tron

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju povodom ustoličenja Njegovog visokopreosveštenstva, te istakao značaj te eparhije za Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC).

 “Uoči Vašeg ustoličenja, kada stupate na tron mitropolita crnogorsko-primorskih, na tron Svetog Petra cetinjskog, preuzimajući ovo uzvišeno zvanje, ali i zvanje odgovorno i bremenito različitim iskušenjima, dozvolite mi da u ime građana Srbije, a naročito nas pravoslavnih Srba, čestitam ustoličenje”, navodi se u čestitki predsjednika Srbije.

Vučić je mitroplitu Joanikiju poželio da u zdravlju, mudrosti i hrabrosti dugo i uspješno bude duhovni pastir u slavnoj Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, a u čast roda srpskog, roda Svetosavskog i roda pravoslavnog.

On je napomenuo da je Srbiji stalo do prijateljstva i najbližih odnosa saradnje sa Crnom Gorom, čiju nezavisnost poštuje.

Ustoličenje mitropolita Jonakija predviđeno je za sutra u Cetinjskom manastiru, gdje u 8.00 časova počinje Sveta arhijerejska liturgija koju će služiti Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije sa arhijerijerima SPC i ostalih pomjesnih crkava.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana